Starity

Előzetest kapott a Stonewall-lázadásról készült film

2015. augusztus 15. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ősszel érkezik Jeremy Irvine, Jonathan Rhys Meyers, Ron Perlman és Joey King filmje, mely a New York-i eseményeket eleveníti fel.

hirdetés
Előzetest kapott a Stonewall-lázadásról készült film

Nagy fába vágta fejszéjét Roland Emmerich rendező és Jon Robin Baitz forgatókönyvíró, amikor hozzáláttak a Stonewall című történelmi dráma munkálataihoz. A sztori ugyanis az 1969-es események köré épül, amikor is New Yorkban a Stonewall Inn nevezetű melegbár tagjai fellázadtak az őket folyamatosan zaklató rendőrök ellen. Ez a megmozdulás pedig azért is lényeges, mert ennek tiszteletére rendezik meg a világ jó pár országában az évenkénti melegfelvonulást.

A film középpontjában egy fiatal homoszexuális srác, Danny Winters (Jeremy Irvine) áll, aki húgát, Phoebe-t (Joey King) maga mögött hagyva New Yorkba repül. Útja a Stonewall Innbe vezet, ahol megismerkedik egy csapat radikális, az egyenlőségért harcoló fiatallal, köztük Trevorral (Jonathan Rhys Meyers).

Elsőként a szeptemberben megrendezésre kerülő Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják, majd 25-étől az Egyesült Államokban, november 5-étől pedig Szingapúrban is vetíteni kezdik a mozik. A magyar premierről egyelőre nincs információ.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek