Starity

Kulináris élvezetek, avagy Whodinnertime

2010. szeptember 20. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Németországi rajongók a sok fan-site mellett még gasztroblogot is vezetnek. A napokban elkészítették első Doctor Who-menüjüket is!

hirdetés
Kulináris élvezetek, avagy Whodinnertime

Természetesen nem meglepő, hogy a népszerű angol sci-fi sorozat többek között Németországban is hódít, és sorra szedi áldozatául ott is rajongóit.

A vicces kedvű fanok egy csoportja (WhoCast – avagy a kicsit lazák, de kritikusok) egyik oldalukon érdekes ötlettel álltak elő. Nem mindennapi a téma; a Whoniversum kulináris oldalát szeretnék a németül tudók, illetve értők számára közkinccsé tenni. Nem kisebb dolgot ötlöttek ki: megalkották az első Doctor Who-menüsort!

Többek között olyan finomságok receptjeit találhatjuk meg az oldalon, mint a mentás fokhagymaleves Ingeborg Pertwee-módra, vagy a Romulus sárgabarackos csirke. Desszertnek pedig ott van az ínycsiklandó Tűz bolygója puding...

Hogy a németül nem tudók is kedvet kapjanak főzöcskézni, a fent említett menü receptjei megtalálhatjátóak alant.

Jó étvágyat! (A receptek 10 személyre szólnak)

Mentás fokhagymaleves:

hirdetés

5 gerezd fokhagyma – őrölt.
2 csésze friss menta, vagy két 5 evőkanál szárított menta
5 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál kukoricakeményítő
Só és bors ízlés szerint
1/2–2/3 teáskanál cayenne bors
10 csésze csirkehúsleves (instant?)
7–8 tojássárgája

Romulus sárgabarackos csirke:

10 csirkemell
2–3 közepes fej hagyma (hámozott és apróra vágott)
10 szelet bacon (apróra vágott)
70 g szárított sárgabarack (apróra vágott)
210 g rizs
2–3 felvert tojást
Tárkony
Só és bors ízlés szerint

Mártással:

175 g Liszt (sima)
300 ml száraz fehérbor 
300 ml tejszín
Só és bors

Tűz bolygója puding:

8 tojásfehérje
430 g finom kristálycukor
Citrom
210 g vágott mandula
0, 75 liter tejszínhab
Vaníliás cukor a tejszínhabhoz
Málna

A főételhez lehetőség szerint burgonyát és zöld salátát tálaljunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek