Starity

Wellhello paródiával támad az IHM

2015. szeptember 08. 13:01   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Petőfi Sándor, Deák Ferenc, Széchenyi István és Kossuth Lajos is feltűnik az idén 25 éves Irigy Hónaljmirigy új paródiájában. Az Apu vedd meg a Rakpartot című klipben a fiatal generáció legnépszerűbb rappereit is kifigurázzák a mirigyesek: a Wellhellón túl, a Halott Pénz, a Punnany Massif és Kiss Ádám is megkapja a magáét.

hirdetés

A fiatalok kedvencei elé tart görbe tükröt az Irigy Hónaljmirigy a legújabb klipjében. Az idén negyed évszázados zenekar a magyar történelem legnagyobb alakjait is felsorakoztatja, az Apu vedd meg a Rakpartot című paródiában…

„A párhuzamot a Pilvax kávéház és a Pilvaker adta. A Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a többiek szerintünk amolyan modern entellektüel verselők, akiket a klipben a régi korok költői csodálkozva hallgatnak” – kezdte a Petőfit alakító Varga Győző, aki az átalakulásáról is szót ejtett.

„Azt gondoltam, egyáltalán nem hasonlítok Petőfi Sándorra, de a maszkosok nagyon jó munkát végeztek. Talán a hosszú sminkelés is okozta, vagy az előző esti mulatozás, de nagyon fáradt voltam a forgatáson, úgy éreztem magam, mint Petőfi március 16-án” – mesélte nevetve az énekes.

Uszkó Lacinak sem volt könnyebb, ő Deák Ferenc maszkját és a jelmezét viselte. 

„Nagyon nehéz és meleg volt a ruha, de legalább nem volt sok dolgom, csak innom kellett a többiekkel. Komolyra fordítva, eleinte kicsit tartottunk a fogadtatástól, hiszen történelmi alakokhoz nyúltunk, de aztán úgy voltunk vele, hogy semmilyen bántó vagy sértő nincs a szerepükben, ezért nem lesz gond” – magyarázta Uszi, akinek még a Fekete László által megformált Toldi Miklóssal is sikerült egy selfie-t lőnie a vadonatúj klipben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hazánk legerősebb embere az Arénába is elkíséri-e a mirigyes srácokat, az viszont biztos, hogy az Irigy Hónaljmirigy december 18-án jubileumi nagykoncerttel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, ahol az Apu vedd meg a Rakpartot is felcsendül majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek