Starity

Hazánkban ad koncertet a Scorpions

2015. szeptember 08. 13:01   |   Szerző: Live Nation

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A banda a rockban eltöltött fél évszázadát a Return To Forever című 19. stúdióalbumával, és egy jubileumi világkörüli turnéval ünnepli, amely május 1-én indult Kínában és 2016 tavaszán ér majd véget. A jubileumi koncertkörút hazánkat is érinti, a Scorpions február 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában!

hirdetés
Hazánkban ad koncertet a Scorpions
Fotó: Live Nation

Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs Hannover utcáit rótta, amely éppen csak ébredezett a háború utáni bénultságból, és egy taligán cipelték magukkal hangszereiket és erősítőiket.

Ez alatt az 50 év alatt Németország és a kontinentális Európa  legsikeresebb rockbandájává váltak, élő bizonyítékként, hogy nem csupán a Volkswagen, a Mercedes vagy a BMW állja a nemzetközi versenyt, hanem a német rockzene is. Számtalan banda, köztük a The Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions-dalokat az elmúlt években. Csak a Rock You Like A Hurricane több mint 150 különböző feldolgozásban került rögzítésre.

A Scorpions karrierjét csupán számokban leírni szinte lehetetlen. De egy adatot mindenképpen ki kell emelni: a több mint 100 millió eladott albumot világszerte - ez tette a zenekart a kontinens legsikeresebb rockbandájává.  

A számtalan arany és platinalemez a Scorpions történetének csak az egyik oldala. Nincs még egy olyan rockzenekar, amelyik ennyi évvel a háta mögött még mindig annyi fellépést vállalna, mint a hannoveri társaság. Több ezer koncertet adtak az elmúlt években, már a világ szinte minden pontjára eljutva: Rio de Janeiro, Tokió, Moszkva, Washington, Dubai, Párizs és Berlin egyformában szerepel a koncertnaptárukban.  

1988-ban ők voltak az első nyugati rockbanda, akik 5 teltházas koncertet adtak zsinórban az akkor még szovjet Leningrádban, de úttőrők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekarok közül. 

Rengeteg csodálatos pillanatban volt részük, ezeknek egy részét hallhatjuk koncertalbumokon, láthatjuk videókban vagy koncertfilmekben. És ezek azok a pillanatok, amelyek bebetonozták a Scorpions hírnevét a világ egyik legjobb élő bandájaként.

Rudolf Schenker az évforduló kapcsán megjegyezte: “50 év hosszú idő. Bennünket leszámítva csak a Rolling Stones, a Beach Boys és a Who játszott ennyi időt együtt. Mi a fél évszázados Scorpionst az új turnéval ünnepeljük.”

A budapesti koncertre a jegyek szeptember 4-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a 3 különböző áru ülőjegy és a normál állójegyek mellett.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek