Starity

Dolce Vita Budapesten

2010. szeptember 21. 12:12   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Október 7-e és 10-e között a Budai Vár gasztronómiai fellegvárrá változik. Pálinka- és kolbászkülönlegességeket kóstolhatnak majd az arra járók. A fesztivál szervezői nemcsak finom ételekkel és italokkal, hanem kiváló zenével is várják az érdeklődőket.

hirdetés
Dolce Vita Budapesten

Az immár negyedszer megrendezendő Pálnika- és Kolbászfesztiválnak ismét a Budai Vár ad majd otthont. Érdekesség, hogy a szervezők ez alkalommal Olaszországot invitálták meg, köztük pedig többek között kitűnő nemzeti italukat, a grappát is.

A rendezvény keretein belül nemcsak a lehetőség adott megkóstolni a kínálatot, de ez már-már szinte egyenesen „kötelező”! Hiszen minden tekintetben kizárólag az úgynevezett legekkel találkozhatunk, melyeket vétek lenne elmulasztani. Kiváló minőségű olasz és magyar pálinkákat, párlatokat ízlelhetünk meg, nem is beszélve a finomabbnál finomabb kolbászokról.

Az olasz törköly- és szőlőpálinka rejtelmeibe nem más, mint Gianni Annoni avatja be a kíváncsi laikusokat, aki örömmel fogadta el a felkérést. Gianni megosztja a látogatókkal az igazi olasz grappa készítésének titkát is, valamint az itáliai pálinkafogyasztás érdekességeiről szintén beszél majd.

Magyarországról körülbelül 20 pálinkás és 10 kolbászos stand várja majd a kulináris élvezetekre vágyókat. Nemcsak az idei termést, hanem különböző alkoholos különlegességeket is megkóstolhatunk, például koktélokat.

A legfőbb cél az, hogy a lakosság megismerje és felismerje az igazi hungarikumokat, őrizze a hagyományokat, és ezt minél több külföldi látogatóval is megismertethessük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek