Starity

A „Rakéta” remekelése

2010. szeptember 21. 18:06   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ronnie O'Sullivan játszhatott hétfőn, a World Open (snooker-pontszerzőbajnokság) keretein belül Mark King ellen. A „Rakéta” maradandót alkotott.

hirdetés
A „Rakéta” remekelése

Ahogyan azt már megszokhattuk Ronnie O'Sullivantől, mindig mutat valami újat, szokatlant. Így történt ez 2010. szeptember 20-án, Glasgowban, Mark King ellen is.

Ronnie egy csodás első frame-et tudhatott magáénak, majd a második körnél kissé lelassult. Ezek után azonban megtörtént az áttörés: a harmadik frame igazán „ronnie-s”-nak mondható.

Ronnie kezdett: bontott, Mark King pedig rontott. O'Sullivannek tehát ott volt a lehetőség, és ő élt vele. A 8. pont belökése után odafordult Jan Verhaashoz (a játékvezetőhöz), és megkérdezte: mi járna neki, ha most egy 147-es breaket lökne. Ez már eleve mosolyra húzta a drukkerek száját. Pár perc tanakodás után Jan Verhaas közölte, hogy a verseny szabályainak (és nevének) megváltozásával együtt a díjak között is lettek újítások: 147-es breakért már nem adnak különdíjat, de 4000 fontot magáénak tudhat az  az ügyes játékos, akinek sikerül elérni a legmagasabb breaket.

Ronnie egy pillanatig sem hazudtolta meg magát: pörgős játékot láthattunk, majd 140 pontnál kezet rázott Kinggel, de a játékvezető emlékeztette, hogy 147 pont a maximum, így a szokásos módszerrel, iszonyat erősen juttatta a lyukba a végső fekete golyót.

A közönség állva tapsolt. Ronnie megszerezte pályafutása tizedik hivatalos maximum-breakjét, és ezzel megelőzte Stephen Hendryt (meg persze mindenki mást is), így neki van a legtöbb 147-ese.

Ismét megmutatta, hogy miért lehet őt szeretni, egyszersmind azt is, hogy miért vannak olyanok, akiket kiráz tőle a hideg. Egy dolog azonban biztos: a snookernek szüksége van ilyen színfoltokra, mint Ronnie O'Sullivan, különben biztosan nem lenne ennyi rajongó a sportágot illetően. Óriási gratulációt, valamint hatalmas köszönetet is érdemel a háromszoros világbajnok. Reméljük, a szezon végéig megtartja ezt a hozzáállását!

Videó arról a bizonyos frameről:

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek