Starity

25 érdekesség, amit nem tudtál az idén 25 éves Micsoda nőről

2015. október 03. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1990-ben került a mozikba a máig népszerű Micsoda nő, mely a maga idejében a lehető legrangosabb elismeréseket vívta ki magának.

hirdetés

A Garry Marshall rendezte alkotásért olyan népszerű díjátadókon díjazták a készítők és a szereplők munkáját, mint a Golden Globe, a BMI, a Jupiter, a Blimp és a Kid's Choice Awards, valamint Oscarra is jelölték az filmet, ám a jelölést végül nem sikerült díjra váltani. A 25 éves évforduló alkalmából elhoztuk az általunk legérdekesebbnek talált 25 tényt a filmmel kapcsolatosan.

1. A film eredeti címe 3 000 dollár volt – ennyibe került ugyanis egy éjszaka Viviannel.

2. A plakátokon látható képen valójában nem Julia Roberts, hanem Shelley Michelle dublőr teste látható, és csupán oda lett szerkesztve a színésznő feje.

3. Egy másik baki is felfedezhető az előbb említett plakáton: Richard Gere haja barna a képen, míg a filmben és a valóságban is őszült már akkor.

4. Az eredeti forgatókönyv alapján Vivian drogfüggő lett volna, aki egy Disneylandi útra gyűjtött, majd amikor lejárt az Edwardnál tett szolgálata, holtan találta volna a barátnőjét Cicát, ám a készítők szerencsére elvetették az ötletet.

5. A hajléktalant, akitől Edward útbaigazítást kér, a rendező, Gary Marshall alakította.

6. A film fő helyszínéül szolgáló Beverly Wilshire Hotel helyén korábban egy versenypálya állt, ahol a száguldás szerelmesei versenyezhettek, és csak 1928-ban emelték a jelenleg is a helyén álló ingatlant.

7. A szállodában látható recepciós hölgyet a rendező lánya, Kathleen alakította.

8. A Rodeo Drive-on játszódó jelenetek vasárnaponként kerültek dobozba, ugyanis szigorú szabályok voltak érvényben az utcára vonatkozóan, miszerint nem lehet holmi forgatással elvonni a potenciális vásárlók figyelmét az üzletekről.

9. A zongorás jelenetnél nem csak, hogy maga Richard Gere játszott, de ő maga komponálta a felcsendülő dalt.

10. A darab (La Traviata), amit Vivian és Edward az operában néznek egy utalás, ugyanis arról szól, hogy egy prostituált beleszeret egy jómódú üzletemberbe.

12. Szintén a színházi jelenethez kapcsolódik, hogy a tervek szerint San Fransiscóban forgatták volna a jelenetet, de mivel földrengés rázta meg a várost, így a stáb a Dél-kaliforniai Egyetem múzeumába tette át a székhelyét.

12. A dal, amit Edward énekel a szerenádozós jelenetben egy, a La Traviata darabban hallott ária.

13. A Neveletlen hercegnőben átvették azt a jelenetet, amikor Vivian kezéből kiesik a csiga az étteremben, és a pincér azt mondja: Gyakran előfordul. A jelenet érdekessége, hogy ugyanaz a színész kapta ugyanezt a szerepet ugyanezzel a mondattal mindkét filmben.

14. Az ikonikus vörös kabát, amit Vivian visel, valójában egy 30 dolláros darab, amit a film rendezője egy jegyszedőtől vásárolt még a forgatások megkezdése előtt.

15. A jelenet, amikor Edward Vivian kezére csapja az ékszeres doboz tetejét, improvizáció volt. A stáb pihenőt tartott, a kamerák továbbra is forogtak, és a rendezőnek megtetszett, ahogy Richard és Julia bohóckodik, így belevágta a jelenetet a filmbe.

16. Visszatérve az ékszerre: 250 000 dollár értékű volt, így a forgatás alatt folyamatosan ott állt a rendező mellett egy biztonsági őr.

17. Állítólag Christopher Reeve-nek, Denzel Washingtonnak és Daniel Day-Lewisnak is felajánlották Edward szerepét, melyet korábban elutasított Burt ReynoldsAl Pacino, Albert Brooks és Sylvester Stallone. A pletykák szerint pedig azért Richard Gere kapta a szerepet, mert állandóan a stáb körül sertepertélt, így inkább megkérték: maradjon.

18. Vivian szerepére Sandra Bullock, Meg RyanKim BasingerCarrie FisherSharon StoneMichelle Pfeiffer, MadonnaJamie Lee CurtisEmma ThompsonKristin Davis és Sarah Jessica Parker is esélyes volt.

19. A forgatások idején Richard Gere 40, Julia Roberts 22 éves volt.

20. A Cica nevű prostituált szerepét Demi Moore-nak ajánlották fel először, de neki derogált, hogy egy útszélit alakítson, így az ugyancsak tehetséges Laura San Giacomóra esett a készítők választása.

 

21. Ennél a jelenetnél a rendező folyamatosan csiklandozta Julia lábát, ezért nevetett olyan nagyon a színésznő.

22. Se a Ferrari, se a Porsche nem volt hajlandó a nevét (és autóját) adni a produkcióhoz, ezért vezet Edward egy Lotust.

23. A film folytatása kilenc évvel az első rész után jött ki, melyben szintén szerepet kapott Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo és Kathleen Marshall.

24. A hotelmenedzser alakító Hector Elizondo és Garry Marshall rendező 14 közös filmen dolgozott együtt. (Anya, lánya, unokája; Barátnők; Carla új élete – csak hogy említsünk néhányat.)

25. Amikor azt a jelenetet forgatták, hogy Vivian feltárja Edwardnak abbéli vágyát, hogy a hercegére vár, még a készítők nem döntöttek arról, hogy végül hogyan záródik le a történet.

via Buzzfeed, YourTango & Zimbio

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek