Starity

Érkezik az HBO-hoz a Watchmen-tévésorozat?

2015. október 11. 09:09   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zack Snyder rendezővel folynak a tárgyalások egy lehetséges Watchmen-tévésorozat ügyében, melyet az HBO sugározna.

hirdetés
Érkezik az HBO-hoz a Watchmen-tévésorozat?
Fotó: Warner Bros.

A jelenlegi szuperhős hullámot megelőzően 2009 tavaszán Zack Snyder rendező mozivásznakra vitte az Alan Moore képregényei alapján készült Watchmen: Az őrzők című filmet, azonban a nagy felhajtás ellenére a produkció korántsem teljesített kiemelkedően a bevételek szempontjából. A készítők védelmére szóljon, nem kis fába vágták a fejszéjüket, hiszen a Watchmen egy hatalmas és komplex világot magába foglaló tizenkét részes képregénysorozat, így nem csoda, hogy két és fél óra játékidő alatt sem sikerült teljesen felépíteni a történetet.

A film megjelenését követően a rajongók egy része felvetette az ötletet, miszerint kedvenc történetüket talán célszerűbb lett volna sorozat formájában nyilvánosságra bocsátani, azonban egészen mostanáig a forgalmazó DC Comics nem kapott az ötleten. A Collider értesülései szerint viszont a kiadó végre beadta a derekát, ugyanis az HBO-nál előzetes tárgyalások folynak magával Zack Snyderrel egy lehetséges sorozat ügyében.

A sztori

A történet egy alternatív idősíkban játszódik a Hidegháború alatt, mikor is megjelennek az önjelölt igazságosztók, akikre szuperhősként utalnak, annak ellenére, hogy Doktor Manhattan kivételével egyikük sem rendelkezik természetfeletti képességekkel. Amerika eleinte lelkesedéssel fogadja a maszkos bűnüldözőket, azonban pár éven belül a kezdeti szenzáció népszerűtlenségbe csap át, míg végül 1977-ben törvényen kívülinek kiáltják ki őket. Ezt követően néhányuk a visszavonul, néhányuk a kormány embereként dolgozik tovább, illetve páran illegális bűnüldözési tevékenységet folytatnak.

A film cselekménye az 1985-ös eseményeket dolgozza fel, mikor a Komédiásként ismert Edward Blake-et holtan találják New York utcáin. A rendőrség tanácstalan az üggyel kapcsolatban, azonban a törvényen kívüli Rorschachnak van egy elmélete: valaki a régi "szuperhősöket" vette célba, hogy végleg eltegyék őket láb alól.

Egyelőre arról nincs hír, hogy az eredeti képregénysorozatot szeretnék képernyőre vinni, vagy pedig a 2012-ben publikált Before Watchment, mely az előzményeket mutatja be, de mindenképpen felmerül a kérdés, vajon a széria a DC Univerzumában kapna helyet, vagy különálló sorozatként futna?

Zack Snyder, aki egyébként a 2016 tavaszán megjelenő Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című produkció rendezője, egyelőre nem árult el semmit a projektről, azonban az HBO szóvivője megerősítette, hogy zajlanak ugyan a tárgyalások, de egyelőre csak a kezdeti szakaszban járnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek