Starity

10 érdekesség, amit nem tudtál Slashről

2015. október 15. 14:02   |   Szerző: Live Nation

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

November 18-án a Budapest Arénában áll színpadra Slash a World On Fire turné keretein belül, ennek alkalmából pedig elhoztunk 10 érdekességet a világhírű gitárosról.

hirdetés
10 érdekesség, amit nem tudtál Slashről

1. Egyike azon keveseknek, akinek Los Angelesben kézlenyomata és csillaga is van. Az előbbi a Sunset boulevard Rockhírességek sétányán, a csillag pedig természetesen a Hollywood Boulevard Walk Of Fame részén tekinthető meg.

2. Édesanyja afroamerikai ruhatervező, sok színésznek és zenésznek tervezett ruhát, többek között David Bowie-nak is. Édesapja angol képzőművész – grafikus, aki lemezborítókat is tervezett, például Neil Young és Joni Mitchell albumaihoz.

3. Beceneve gyerekkorában ragadt rá, miután meglehetősen izgága volt és folyton rohangált, a család egyik barátja nevezte el hasítónak, azaz Slash-nek.

4. Első hangszere nem a gitár, hanem a dob volt. Kissrácként még egy iskolai darabban is fellépett dobosként.

5. Slash 18 évesen alapította első zenekarát gyerekkori barátjával, Steven Adlerrel. Újsághirdetésben kerestek basszusgitárost, a posztra végül Duff McKagant találták a legjobbnak.

hirdetés

6. Miután Slash Angliában született és élt 11 éves koráig, így még akkor is angol állampolgár volt, amikor a Guns N Roses világhírű lett. Viszonylag későn, 30 éves korában indította el a hivatalos folyamatot, hogy megkapja a kettős állampolgárságot, és így teljes jogú amerikai állampolgár is lehessen.

7. Már 10 éve tiszta, még a cigarettát is letette, egyetlen függősége maradt meg: óriási kávéimádó. Minél erősebb annál jobb, de a legnagyobb kedvence  a Kubai eszpresszó.

8. Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdett csak számítógépet használni, addig hallani sem akart róla, hogy bármit is csináljon a komputeren keresztül.

9. Gyűlöli a valóságshow-kat, de imádja a főzős műsorokat és a dokumentumfilmeket.

10. Slash hivatalos semi-pro autóversenyző is, rajong ezekért a kocsikért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek