Starity

Plágiumper indult Taylor Swift ellen

2015. november 03. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy R&B énekes perelte be Taylort, mondván: tőle lopta a Shake It Off című sláger szövegét.

hirdetés

Még turnéja végére sem ért, hogy megpihenhessen Taylor Swift, máris bajba került, ugyanis Jesse Braham énekes azzal vádolta őt meg, hogy nem saját maga szerezte a Shake It Off dalszövegét, hanem tőle nyúlta le. A férfi rávilágított, hogy Haters Gone Hate című dala nélkül sehol sem lenne a Shake It Off, és nem kevesebb, mint 42 millió dollárt követel a 25 éves szőkeségtől.

A férfi dalában ugyanis többször elhangzanak a sorok: Haters gone hate / players gone play, melyek hasonló formában (Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate) Taylor dalában is megtalálhatóak. Érdekesség, hogy az ominózus dalrészlet 72 alkalommal ismétlődik az énekeső dalában, melyre több mint egymilliárd alkalommal kattintottak a YouTube-on.

Ugyan Jesse 2013-as dala sokadik meghallgatásra sem hasonlít Taylor tavaly nyáron megjelent slágeréhez, ám a férfi köti az ebet a karóhoz, és nem hajlandó elállni a pertől. Első körben azt követelte a szőkeségtől, hogy a dal szerzőjénél tüntesse fel a nevét és hadd készíthessen vele egy közös szelfit, ám amikor az énekesnő ezt elutasította, Jesse bekeményített, és ekkor indított pert Taylor ellen.

Az ügyben még nem született döntés, és sokan úgy tartják, hogy Jesse csupán némi hírnév reményében vádolja plágiummal az énekesnőt, akinek nem újdonság a dolog, hiszen korábban is kellett már bizonygatnia, hogy ő maga szerzi a dalait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek