Starity

Alicia Vikanderrel folytatódhat A tetovált lány

2015. november 19. 16:04   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felröppentek a pletykák, miszerint a feltörekvő svéd színésznő, Alicia Vikander váltja majd Rooney Marát A tetovált lány című film folytatásában.

hirdetés
Alicia Vikanderrel folytatódhat A tetovált lány
Fotó: ELLE France (David Burton)

Négy éve jelent meg a David Fincher által rendezett A tetovált lány című remake, melynek alapjául Stieg Larsson regényei szolgáltak, a nagy kérdés pedig azóta is megválaszolatlan: vajon a további könyveket is adaptálják, hasonlóan az eredeti 2009-es svéd filmtrilógiához (A tetovált lány; A lány, aki a tűzzel játszik; A kártyavár összedől), vagy az első film vegyes kritikáit követően jegelik a produkciót? 

Ahogy a könyvsorozat új, immáron negyedik kötete napvilágot látott, ezúttal David Lagercrantz írásában – miután az eredeti művek szerzője 2004-ben elhunyt –, új hírmorzsák érkeztek a lehetséges folytatást tekintően. Fincher megerősítette, hogy nem tér vissza a rendezői székbe a második rész kapcsán, azonban a feldolgozás főszereplőiről, Daniel Craigről és Rooney Maráról nem érkezett hír.

Rooney Mara A tetovált lány című filmben (Fotó: Columbia Pictures)

A The Hollywood Reporter értesülései szerint tervben van egy újabb film, mely a Millennium-sorozat egyik részét dolgozná fel, azonban a tárgyalások nem a folytatásról szólnak. A Sony Pictures Entertainment ugyanis a negyedik könyv, az idén publikált Ami nem öl meg megfilmesítési jogáért harcol, Lisbeth Salander szerepére pedig a feltörekvő svéd színésznőt, Alicia Vikandert szemelték ki. A stúdió Steven Knight forgatókönyvíróval – kinek nevéhez többek között az idén ősszel megjelenő Az ételművész című film köthető – folytat előzetes tárgyalásokat.

A felmerülő kérdés már csak az, vajon Alicia képes lenne-e amúgy is zsúfolt időbeosztásába beszorítani a produkciót, hiszen míg idén négy filmben tűnt fel, addig jövőre háromszor láthatjuk mozivásznakon, többek között a Bourne franchise folytatásában is, mely 2016 nyarára várható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek