Starity

Benedict Cumberbatch Nepálban forgatja a Marvel új filmjét

2015. november 22. 15:03   |   Szerző: katara

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Marvel Studios új szuperhőst, ezúttal egy varázslót készül színre léptetni jövő év novemberében. A forgatások már el is kezdődtek Nepálban, melyek csak megerősítik a korábbi híreszteléseket, miszerint a karakter eredeti történetét filmesítik meg.

hirdetés

Stan Lee és Steve Ditko 1963-ban közösen alkották meg a Marvel-univerzium új hősét, egy öntelt, nyers, ám igen sikeres idegsebészt, Stephen Strange-t, akinek egy autóbaleset során olyannyira megsérülnek kezei – melyek műtétei eredményességét biztosították karrierje során –, hogy képtelen még a legegyszerűbb mozdulatok elvégzésére is. A megtört doktor kétségbeesetten próbál gyógymódot találni bajára, beutazza a fél világot, de mind hiába, a különböző kezelések hatástalannak bizonyulnak, s minden vagyonát felőrlik.

A történet klasszikus és felújított változata eltérően tárgyalja hogyan szerez tudomást egy idős gyógyító mesterről keleten – Ancient One, aki a későbbiekben a mentora lesz –, de lényegében mindkettő szerint Strange Tibetbe utazik, s a Himalája hegycsúcsai között talál rá arra az eldugott kolostorra, ahol igen komoly testi és lelki megújulás során tesz szert új képességeire. 

A nemrég kiszivárgott helyiek által készített fotókon látni lehet, hogy a forgatások első szakaszában a doktor ezen útját, tartózkodását veszik filmre. Benedict Cumberbatch, a történet ezen periódusában lévő karakteréhez illően fáradt, elszegényedett utazóként jelenik meg a képeken.

Az alábbi – feltehetően szintén helyiek által készített – videóban pedig a forgatás mentébe kaphatunk egy kis bepillantást:

Tavaly novemberben erősítették meg a hírt, miszerint a brit színész fogja a főszerepet alakítani a Kevin Feige által rendezett moziban, s azóta újabb két honfi- és pályatársa is csatlakozott a stábhoz, név szerint: Chiwetel Ejiofor mint Baron Mordo (Strange kolostorbeli edzőtársa, későbbiekben ellenfele), valamint Tilda Swinton az Ancient One szerepére. Ezenkívül Rachel McAdams neve is felmerült, aki feltehetően a főhős szerelmét alakíthatja majd, Michael Stuhlbarg pedig Strange egykori barátjaként kaphat helyet a filmben.

A kreatív rajongók fantáziáját is megmozgatta a karakter újkori megjelenése, és azóta is kerülnek elő újabb és újabb fanartok a témával kapcsolatban:

Nem fog unatkozni a színész

Az elkövetkező egy év igencsak munkával telített lesz Cumberbatch számára, de ha jobban belegondolunk inkább csak folytatódik, hiszen tavaly ősztől kedve a Kódjátszma promóciós turnéin vett részt, majd leforgatta a BBC Hollow Crown c. sorozatának III. Richardról szóló Shakespeare adaptációját. Ezalatt eljegyezte, az akkor már várandós kedvesét, akit el is vett februárban.

Áprilisban a Letters Live kultúrális napok nemcsak résztvevője, de egyik szervezője is volt, májusban rövid kiruccanást tett Rómába, ahol a Zoolander 2-ben saját magát alakítja, júniusban megszületett első kisfia, júliusban megkezdődtek a Hamlet próbái, augusztustól október 31-ig folyamatosan, hétfőtől szombatig minden este a Barbican színpadára állt, s most alig kezdődött el november ő máris a következő filmjén dolgozik, melyet jövő tavasszal – feltehetően némi időbeosztási átfedéssel – a Sherlock 4. évadának forgatása követ.

Ezenkívül jövőbeli munkái között szerepel a Dzsungel könyve, amiben Shere Khant, a tigrist szólaltatja meg, egy újabb Weinstein produkcióban Thomas Edisont alakítja majd, melynek címe The Current War, de híresztelések szólnak közreműködéséről a Flying Horse című drámában és a Magik című fantasy animációban is. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek