Starity

Ezért küzd Eva Longoria

2010. szeptember 24. 02:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy gyerek esetében sem lenne szabad, hogy a megfelelő oktatás és az étel között kelljen választania, mondta a Született feleségek sztárja, Eva Longoria a washingtoni Kongresszusi Központban, ahol a törvényhozás latin származású politikusainak 33. díjátadó ünnepségén volt szerdán.

hirdetés
Ezért küzd Eva Longoria

Az amerikai színésznő egy dokumentumfilm miatt jelent meg a rendezvényen férjével, a kosárlabdázó Tony Parkerral.

A Született feleségek című tévésorozattal világhírűvé vált Eva Longoria, aki maga is egy texasi farmon nőtt fel, a gyerekek munkavállalásával kapcsolatos amerikai törvény reformjáért indított küzdelméről beszélt. „Amikor maguk salátát esznek, gondoljanak arra, hogy ezt a gyerekek szedték fel a farmokon. Olyan gyerekek, akik a világ legjobban táplált országát etetik, miközben ők éhesen mennek aludni az ágyukba.” – mondta a színésznő.

Eva állítása szerint az Egyesült Államokban elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök több mint a negyede 400 ezer bevándorló gyerekeinek a munkájával kerül a fogyasztókhoz, és ezeknek a gyerekeknek a legtöbbje már amerikai állampolgár. Longoria egy dokumentumfilm kapcsán említette ezt meg, a filmben mezőgazdasági munkások és gyerekek beszélnek az életükről.

A Betakarítás című film rendezője, Robin Romano, aki 2 éven át 5 család életét filmezte, azt mondta hogy „a mezőgazdaságban dolgozók életet tekintve az Egyesült Államok olyan, mint egy harmadik világbeli ország”. Romano szerint nagyon sok gyermek napi 14 órát dolgozik, éhbérért 8 hónapon át, miközben a törvény nem is védi őket. Az agrárszektorban dolgozó gyerekek, akik főleg spanyol nyelvű családok tagjai, nem végzik el a 8 általánost, mert a munka fontosabb, mivel a pénzre nagy szükség van a családjukban.

Lucille Roybal-Allard demokrata azt mondta a washingtoni gálán, hogy a felelős foglalkoztatás 9 éve küszködik gyerekvédelmi törvényéért, és 105 képviselő támogatása már megvan, de még 216 kell ahhoz, hogy megszülessen a törvény. „A farmerek ellenzik leginkább a törvényt, mert a gyerekek olcsó munkaerőt jelentenek” – mondta.

Szerinte az amerikaiak többségének nincs is az a tudatában, hogy 12 év alatti kis gyerekek dolgoztatása a farmokon legális az Egyesült Államokban, és csak a veszélyes mezőgazdasági munkák esetében maximum 16 év a korhatár, vagyis 2 évvel kevesebb, mint a gazdaság más ágazataiban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek