Starity

12 klassz program a tökéletes első randihoz

2015. november 16. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Unod már a szokásos kaja-mozi-séta édeshármast, és szívesen kísérleteznél új helyszínekkel, hátha nagyobb szerencséd lesz a következő randin? Adunk néhány klassz ötletet, milyen helyszínt válassz a következő találkához!

hirdetés
12 klassz program a tökéletes első randihoz

Hiába mondják, hogy nem a helyszín a lényeg, amikor az első randira kerül a sor, ki kell ábrándítsunk: de bizony, nagyon is fontos, hol és milyen körülmények között találkozol a kiszemelteddel. Ideje kilépni a fent említett szokásos hármasból, hiszen egy idő után elcsépeltté válik, hogy a helyszín mindig ugyanaz, csak épp a partner változik.

Dobd fel a szerelmi életed velünk, és ki tudja, talán rád talál az Igazi is! (Az alábbi lehetőségek nemcsak első randihoz ideálisak, hanem azon párok számára is, akik már hosszabb ideje élnek párkapcsolatban, és szeretnék kicsit feldobni a hétköznapokat.)

Piknik a parkban

Ugyan a nyárnak már vége, ám szerencsére többnyire még mindig kedvez a szabadtéri programoknak az időjárás. Válasszatok egy kellemes helyszínt, vigyetek magatokkal egy plédet, és beszéljétek meg, ki mit hoz! 

A közös piknik azért jó ötlet, mivel köztudott, hogy étkezés során könnyebben nyílunk meg egymás előtt, hiszen nemcsak a másikat kell bámulnunk, hanem az étkezés révén könnyedén találhatunk közös témát (pl. milyen ételeket fogyasztunk szívesen, tudunk-e főzni, stb.).

Tipp: Ha valamelyikőtöknek van kutyusa, érdemes őt is magatokkal vinni, hiszen egy állat jelenléte nemcsak stresszoldó hatású, hanem újabb potenciális témát szolgáltat a beszélgetéshez.

Elő a fakanállal!

Elsőre talán kicsit furcsának tűnhet, de a piknikhez hasonlóan egy közös fogás elkészítése is izgalmas és mókás lehet. Elsősorban olyan pároknak ajánljuk ezt a lehetőséget, akik már régebb óta ismerik egymást, és megvan az elengedhetetlen bizalom ahhoz, hogy beengedjék egymást az otthonukba.

Tipp: Akár játékként is felfoghatjátok, rendezzetek például vacsoracsatát: egyszer egyikőtök, másszor másikótok vendégeli meg a másikat. (Arra azonban ügyeljetek, hogy tudjátok meg a másiktól, mely ételeket nem szeretitek, illetve allergiások vagytok-e valamire!)

Tölts nekem is!

Tartsatok borkóstolót! Köztudott, hogy az alkohol oldja a feszültséget, így ideális lehet a kellemeset összekötni egy még kellemesebbel. Nyilván nem olcsó mulatság, de ki tudna ellenállni egy finom, hordóban érlelt nedűnek egy darabka sajttal kísérve?

Tipp: Ha nem szeretnétek egy kisebb vagyont költeni valamelyik étteremben, akkor beszéljétek meg egymás között, hogy a találkára mindketten magatokkal viszitek a két/három kedvenc borotokat. (Nyilván ugyanez eljátszható pezsgővel, sörrel, stb. A határ a csillagos ég, rajtatok múlik, mit választotok.)

Ted Mosby-féle beugrós randi

Megvan az az Így jártam anyátokkal-rész, amikor Ted két percbe sűrített egy randit, csak hogy meghódítsa Stellát? Nem árulunk el újdonságot, ha azt mondjuk, hogy ez a valóságban is működik, bár mi erősen javasoljuk, hogy két percnél tovább tartson az a találka, hiszen kell, hogy legyen időtök megismerkedni egymással.

Azt kérdezed, hogy mégis mire gondolunk? Nos, lássuk csak! Imádod a szusit? Megkóstolnád a kaviárt? Élsz-halsz egy ínycsiklandó máglyarakásért? Kerekedjetek fel a kiszemelteddel, és a randi során ugorjatok be a kedvenc helyeitekre, és kóstoljatok meg olyasmit, amit korábban még soha, és/vagy mutassátok meg a másiknak, milyen finomság maradt ki eddig az életéből!

Tipp: Nyilván nem olcsó mulatság egy háromfogásos vacsit elkölteni, így azt javasoljuk, hogy egyezzetek meg abban, hogy közösen álljátok a cehhet.

Öltözz melegen, és vedd célba a legközelebbi karácsonyi vásárt!

A karácsony közeledtével mindenkin úrrá lesz az a jóleső shopping-láz, amikor bárhol szívesen vagy, csak otthon nem. Ez az az időszak ugyanis, amikor még nem kezdted meg a lakásod/szobád díszítését, de már alig várod, hogy előkerüljenek a dobozokból a boák és az égősorok, a konyhát pedig betöltse a frissen sült mézeskalács illata. Mit szólnál, ha előrehoznád ezt, és egy hangulatos randi keretein belül élnéd át?

Bizonyára nálatok is van karácsonyi vásár, így érdemes ide szervezni a találkát. Osztozzatok meg egy maréknyi sült gesztenyén, kortyolgassatok el egy-egy pohár fűszeres, gyümölccsel ízesített forralt bort, és vegyétek sorra, kinek mi volt a legszebb karácsonyi emléke a korábbi évekből!

Jókedvre fel!

Ugye benned is gyerekkorod legmókásabb élményei idéződnek fel, ha meghallod a cirkusz és vidámpark szavakat? Miért ne osztoznátok ezen az élményen együtt? Egyaránt ideális első és sokadik randinak is e két találkozóhely, hiszen a jókedv, a nevetés ugyancsak oldja a feszültséget, nem is beszélve arról, hogy egy ilyen randi életre szóló élmény lehet mindkettőtöknek.

Tipp: A cirkusz és a vidámpark is ideális lehet duplarandikhoz, így hívjátok meg a legjobb barátaitokat és az ő párjaikat! Könnyebben feloldódtok ismerőseitek társaságában, és nagyobb csapattal az élmény is még emlékezetes lehet.

Irány a szabadba!

Élvezzétek ki az év utolsó meleg napjait, és nézzetek ki magatoknak egy szabadtéri koncertet vagy egy autós mozit! Miért is jó ötlet ez? – kérded. A válaszunk egyszerű: e kültéri programok a nyár és a fesztiválszezon felejthetetlen élményeit idézik, és mint tudjuk, nyáron mindannyian kicsit őrültebbek és lazábbak vagyunk, arról nem is beszélve, hogy a közös kedvenc zenekarok/filmek ugyancsak remek táptalaját szolgáltatják a beszélgetésnek, és megalapozhatják a következő randi tematikáját.

Tipp: Mindenképpen olyan zenekart/filmet válasszatok, amit mindketten tudtok élvezni! Ha csak az egyikőtöknek kedvez a program, abból minden lesz, csak folytatás nem.

Nézz a bögre fenekére!

A kávét mindenki szereti, igaz? És ősszel a legszebb a természet, jól mondjuk? Mit szólnál a kettő kombinációjához? Valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal, hogy azt gondoljuk: beülni egy kávézóba nemcsak elcsépelt, de könnyen kényelmetlenné is válhat a helyzet, ha kifogyunk a témákból.

Hogy mi a javaslatunk? Ugorjatok be egy kávézóba, kérjetek elvitelre egy-egy kávét (vagy teát, forralt bort, forró csokit, ami jól esik), és csavarogjatok! Nincs is jobb annál, amikor kezedben a világ legfincsibb italával, oldaladon a kiszemelteddel sétálni, és megvitatni a világ nagy kérdéseit.

Tipp: Mit szólnál, ha megismerhetnéd, milyen gondolatok, célok, álmok foglalkoztatják a kiszemeltedet? Csináljátok végig ezt a 36 kérdésből álló tesztet, és tádámm: ugye, hogy működik az a szerelem első látásra/találkozásra?

Irány az uszoda!

Ha nem vagytok szégyellősök, akkor célozzátok meg a helyi uszodát vagy aquaticumot, hiszen nem csak nyáron esik jól csobbanni egyet a habok között. Talán ezúttal lesz benned elég bátorság ahhoz, hogy bevállald azt a csúszdát, amit néhány hónapja még nem mertél.

Tipp: Szintén egy bulizós program a pancsolás, így ebben az esetben is ideális lehet, ha magatokkal hívjátok a barátaiktokat. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy így nemcsak a kínos csendtől, hanem az unalmas beszélgetésektől sem kell tartanotok.

Próbáljatok ki egy új sportot együtt!

Ha már ősz van, akkor ideje a beltéri sportoknak hódolni! Mit szólnál egy izzasztó röplabdaedzéshez? Vagy szívesen kipróbálnád a TRX-et? Esetleg kedvet kaptál megtanulni korizni vagy úszni? Bármit is választotok, a közös élmény mindenképpen megalapozhatja a bontakozóban lévő románc folytatását, és ki tudja, ha nem is találod meg az Igazit, lehet, hogy legalább rálelsz a neked való sportra egy dögös edzőtárs oldalán.

Tipp: Ha esetleg mégsem egy izzasztó sporttal szeretnétek tölteni az ismerkedési fázist, akkor látogassatok el egy sportrendezvényre: nézzetek meg egy futball-, kézilabda-, vízilabda- stb. meccset! Meglátjátok, mindketten élvezni fogjátok!

Helló, állatkert!

Nincs is annál romantikusabb, mint a színes avarban sétálva andalogni, megnézni a fókashow-t vagy a papagájos bemutatót, miközben megetethetitek az állatkert jámborabb lakóit, nem igaz?

Az állatkert minden évszakban remek program, hiszen amellett, hogy a szabadban időzhettek egymás társaságában, még fel is eleveníthetitek a gyerekkori állatkertes élményeitek. Ha pedig már a gyerekkornál tartunk, valószínűleg egyetértetek abban, hogy nem sok intimebb dolog van annál, mint megosztani valakivel a régóta dédelgetett emlékeket, álmokat, nem igaz?

Tipp: Ha van rá lehetőség, ne hagyjátok ki az állatsimogatót sem!

Guríts, bébi!

Mit szólnál egy kellemes, nevetésben gazdag délutánhoz? Vicces cipők, hosszú pályák, és a végtelen bakizásokból adódó vicces szituációk – mindezt egy helyen. Mondj igent a bowlingra, és hívjátok el magatokkal a barátaitokat egy barátságos meccsre! Nemcsak sokáig fogjátok emlegetni az élményt, hanem alig várjátok majd, hogy újra megismételjétek!

Tipp: Mivel egy bowling-pálya lefoglalása kicsit többe kerül, mintha egy biliárdasztalt foglalnál le, azt javasoljuk, hogy osszátok el egymás között a foglalás összegét, így több, játékkal töltött órát is megengedhettek magatoknak. (Ha azonban szűkösebb a keretetek, ugyanilyen szórakoztató lehet, ha dartsozni, csocsózni vagy billiárdozni mentek.)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek