Starity

Kábítószer befolyása alatt állt Nick Cave fia halálos kimenetelű balesete idején

2015. november 11. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kegyetlenül elbánt a sors Nick Cave-vel, hiszen július közepén elvesztette imádott fiát, a 15 éves Arthurt.

hirdetés

A mai napig vigasztalhatatlan Nick Cave és családja, ami nem is csoda annak fényében, hogy az énekes tragikus körülmények között veszítette el kamasz fiát, Arthurt. A tinédzser ugyanis július 15-én Brightonban csavargott, amikor egy sziklán állva vélhetően elvesztette egyensúlyát, és körülbelül 19 méter magasból esett a mélybe. A baleset során Arthur súlyos agysérülést és koponyatörést szenvedett, és bár rögtön kórházba szállították, megmenteni nem tudták.

A fiú halálának ügyében folytatott nyomozás során a helyi hatóságok kizárták az idegenkezűséget, ám a holttestet boncolás alá vetették, és kiderült: Arthur nem sokkal a baleset előtt LSD-t fogyasztott, és vélhetően a kábítószer hatása alatt jelentkező hallucinációk miatt keveredett a szirtre, ahonnan végül lezuhant.

Ezen a partszakaszon zuhant a mélybe a mindig jókedvű tinédzser (Fotó: E Mitchell)

A fiú boncolását végző patológus elmondása szerint Arthurnak nem lehetett fogalma arról, hogy a tévképzetei közül mi volt valós, és mi nem, ezért is kerülhetett sor a végzetes kimenetelű balesetre, ami legjobban a tinédzser ikertestvérét, Earlt rázta meg.

Arthur. Nagyon szeretlek. Öröm volt melletted az élet, és sosem felejtelek el! A legjobb testvér voltál, akit csak kívánni lehet!

– írta Earl egy papírra, melyet imádott testvére halálának helyszínén hagyott egy csokor virággal együtt.

Fotó: E Mitchell

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek