Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Middlemist Red

2016. május 10. 09:09   |   Szerző: healy.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk legújabb részében a 2012-ben alakult magyar banda, a Middlemist Red karrierjét vesszük górcső alá.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Middlemist Red

A Middlemist Red névre keresztelt magyar banda alig három és fél éves karriert tudhat maga mögött, de a négy fiatal fiú már most szép sikereket ért el. A srácok – Nóvé Soma (ének, gitár), Deli Soma (basszusgitár, vokál), Papp Dávid (gitár), és Ürögdi Ábel (dobfelszerelés, vokál) – 2012 végén alapították meg a pszichedelikus rock műfajában tevékenykedő együttest.

Első kislemezüket 2013. november 8-án adták ki As If You Could Mess This Up címen, melynek producere az Ivan & The Parazol billentyűse, Beke István volt. Pár hónappal később, 2014 februárjában az egyik legismertebb daluk, a Single Switcheroo megnyerte az Index által szervezett, A Szám néven futó dalversenyt, az év májusában pedig a Deezer Young Guns versenyéből is győztesen kerültek ki, méghozzá 182 ország zenekarai közül.

Egy évvel később, 2014. november 10-én megjelent debütáló albumuk, a Supersonic Overdrive, amely 10 dalt tartalmaz, egy hónapra rá, decemberben pedig előrukkoltak egy különleges klippel, amit a Multicoloured Drive című dalukhoz készítettek. A videóra több mint 149 ezren voltak kíváncsiak a YouTube-on, és a Spotify-on is 30 ezren hallgatták meg, így a legnépszerűbb alkotásuk lett.

A Middlemist Red többek közt az Ivan & The Parazollal is együtt játszhatott a Budapest Parkban 2015 augusztusában, előzenekara voltak a Black Lipsnek, de a tavalyi és tavalyelőtti Sziget Fesztiválon is felléptek. Januárban, Magyarország képviseletében felléptek a Eurosonic Noorderslag fesztiválon Groningenben, így kijelenthetjük, hogy ha a fiúk így folytatják, fényes jövő vár rájuk a zeneiparban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek