Starity

Kárász Róbert: „Példát szeretnénk mutatni”

2015. november 17. 15:03   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésén dolgozik Kárász Róbert, a TV2 MOKKA műsorvezetője és Sztanó Tamás üzletember. A Playboy legújabb jótékonysági kampányában a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány támogatásán keresztül szeretnék felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára. A szervezet jelenleg Magyarország első akadálymentesített kulturális központjának megvalósításán dolgozik.

hirdetés
Kárász Róbert: „Példát szeretnénk mutatni”
Fotó: Playboy

A Fogadj Örökbe Egy Macit alapítványt 2012-ben alapította Törőcsik Mari és Kárász Róbert, azzal a céllal, hogy segítsék a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését. Jelenleg a korábbi Vörösmarty mozi felújításán dolgozik az alapítvány, ami Magyarország első fogyatékosság-barát kulturális központja lesz.

A TV2 népszerű műsorvezetője és Sztanó Tamás üzletember a Playboy Hero jótékonysági kezdeményezés keretében segíti a szervezet munkáját. A kampány december 1-jére szervezett jótékonysági gálaestjén a résztvevők is támogathatják az alapítványokat, illetve november 30-ig a közönség is szavazhat a hozzá legközelebb álló ügyre a kezdeményezés oldalán.

A Vörösmarty több lesz mint egy átlagos mozi. Egy olyan akadálymentesített közösségi és kulturális tér létrehozásán dolgozunk, ahol legalább 10-15 fogyatékossággal élő embernek teremtünk munkalehetőséget. A mozi mellett különböző rendezvényeknek, koncerteknek adunk majd teret, természetesen kiemelve a fogyatékkal élő művészek alkotásait. Szeretnénk példát mutatni a Vörösmartyval, hogy hazánkban is egyre többen foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, mivel ez mindannyiunk közös érdeke

– nyilatkozta Róbert.

Fotó: Playboy

Sztanó Tamás üzletember szerint sokat kell még fejlődnie az országnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottságában, melyről ekképp nyilatkozott:

Érintettként nap mint nap találkozom azzal a problémával, hogy a legtöbb üzlet, étterem nem elérhető mindenki számára, hiszen például kerekesszékkel nem megközelíthető. Magyarországon is érezhető már a fejlődés a 10-15 évvel ezelőtti állapothoz képest, a munkahelyek egyre nyitottabbak, hogy fogyatékossággal élő személyt alkalmazzanak, ebben a különböző támogatások is nagy szerepet játszanak. Amerikához vagy az európai uniós tagállamokhoz viszonyítva viszont gyerekcipőben járunk sajnos, az alapítványnak és a többi civil szervezetnek még sokat kell dolgoznia, hogy valódi esélyegyenlőséget teremtsen a munkaerőpiacon.

A szervezet munkáját további adományokkal támogathatják az érdeklődők a Vörösmarty jótékonysági árverésén, december 3-án.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek