Starity

Ezek minden idők legfülbemászóbb popzenei slágerei

2016. január 18. 09:09   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy jó popdalnak csupán pár másodpercre van szüksége ahhoz, hogy megszerettesse magát a hallgatóval. Nos, az alábbi előadók elérték, hogy dalaik örökre bevésődjenek a köztudatba. Lássuk, mely előadók alkottak felejthetetlent!

hirdetés

Outkast – Hey Ya!

Az 1992-ben alakult hip hop duó 2003-ban kiadott, Speakerboxxx / The Love Below című albumán szerepel a Hey Ya! című, többszörös platina minősítésű dal. Kétségtelen, hogy a refrént még ma is emberek milliói ismételgetik magukban, és tagadhatatlan, hogy az ötletes kisfilm is megmarad az emlékeinkben...

Madonna – Like a Prayer

A popkirálynő számos slágerrel ajándékoztatta már meg az emberiséget, ezekből a legfülbemászóbb talán mégis a Like a Prayer refrénje. Létezik olyan ember a világon, aki nem kezdi el azonnal énekelni a dalt, amint meghallja?

Cher – Believe

Cher azon előadók közzé tartozik, akik már egyetlen dallal is képesek voltak olyan nagyot alkotni, hogy az emberek egy csapásra a szívükbe zárják őt. A Believe gépiesített hangzása a refrénnel együtt még évekkel később is futurisztikus képeket vetít elénk.

Gloria Gaynor – I Will Survive 

A 65 éves énekesnőt a diszkókorszak királynőjeként tartják számon, leghíresebb dala, az I Will Survive pedig a 80-as években a könnyűzene egyik legismertebb örökzöldjévé vált és a mai napig a karaoke-klubok egyik kedvenc dala.

The Village People – YMCA 

Csak négy betű: YMCA, ki ne tudná miről is van szó? Nincs szükség magyarázatokra, a világ egyik leghíresebb dala!

Bee Gees – Stayin' Alive 

A Bee Gees 1972-es ikonikus slágere tökéletesen tükrözi a diszkókorszakot. Az Ah ah ah ah, stayin' alive, stayin' alive sorokra akarva akaratlanul is táncra perdül az ember.

Beyoncé – Single Ladies (Put a Ring on It)

Napjaink csillagai is képesek olyan nagyot alkotni, mint híres elődeik, erre pedig az egyik legjobb példa az egykori Destiny's Child, Beyoncé. A Single Ladies gyors, ütemes dallamára még a leglustábbak is felpörögnek.

Lady Gaga – Bad Romance 

És ha már napjaink zenészeinél járunk, nem hiányozhat Lady Gaga sem! A fülbemászó refréntől kezdve, az ismétlődő Rah-rah-ah-ah-ah-ah! Roma-roma-mamaa! Ga-ga-ooh-la-la! részeken át, megérdemli, hogy a klasszikusok között említsük.

Michael Jackson – Beat It

Jacko már-már legendás hangja és mozgássorai egy egész generációt határoztak meg, és az is bizonyos, hogy ha akarnánk sem tudnánk elfejeteni, micsoda ajándék volt az ő földi élete. Természetesen a Beat It mellett szinte minden slágerét felsorolhatnánk, elvégre nem véletlenül hívták a pop királyának.

ABBA – Dancing Queen

És ha már popzene, természesen nem hiányozhat a legendás svéd csapat, az ABBA sem. Az 1974-ben megismert banda mindent elért, amit csak lehetett. 

The Beatles – She Loves You

Lehetséges, hogy létezik olyan Beatles-rajongó, aki a She Loves You után nem teszi hozzá azonnal a Yeah yeah yeah szavakat? 

Elvis Presley – Hound Dog

Természetesen A Királyról sem szabad elfeledkezni, hiszen ritmusos, fülbemászó dalaival közel negyven évvel a halála után is imába foglalják a nevét. A klasszikus rock n' roll hangzávilágra számtalan ma is tevékeny előadó építette karrierjét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek