Starity

7 dolog, amit nem tudtál Audrey Hepburnről

2015. december 04. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Audrey Hepburn nevének hallatán valamennyiünk lelki szemei előtt megjelenik a klasszikus barna hajú szépség a gyönyörű fekete ruhában, tiarával a fején, szivarral a kezében – ahogyan az Álom luxuskivetelben című 1961-es filmben láthattuk. Ezúttal hét érdekességet hoztunk el a több mint húsz éve eltávozott színésznőről megemlékezés gyanánt.

hirdetés
7 dolog, amit nem tudtál Audrey Hepburnről
Fotó: Paramount Pictures

1. Neki köszönhetjük a kis fekete ruhát. Egyetlen magára valamit is adó nő szekrényéből sem hiányozhat egy minden alkalomra tökéletes kis fekete ruha, mely nem csoda, hogy éppen Audrey nevéhez köthető, hiszen ő teremtett trendet e ruhadarabbal. 2010-ben végeztek felmérést abban a témában, hogy melyik volt a legjobban megválasztott ruha a filmtörténetben, és a kutatásban részt vevők egyértelműen Audrey Álom luxuskivetelben-beli szettjére szavaztak.

2. Hubert de Givenchy a húgaként szerette. Bizony, jól sejted ARRÓL a Givenchyről van szó, aki létrehozta a népszerű világmárkát. A fent említett filmben viselt kis fekete ruha is Hubert de Givenchy nevéhez fűződik.

3. Soha nem követte a trendeket. Saját maga szerette kiválasztani, milyen ruhákat viseljen, legjobban a letisztult szabásvonalak és a merész színek vonzották, ugyanakkor klasszikus szépség volt: soha nem öltözködött kirívóan, mindig elegáns és visszafogott volt.

4. Saját magával szemben kritikus volt. Amilyen magabiztosnak tűnt a filmvásznon és a róla készült képeken, olyan szerény volt a magánéletben. Minden idők egyik legszexisebb nője ugyanis elégedetlen volt a lábával (40-41-es cipőket hordott), valamint túl nagynak tartotta a nóziját. Tökéletlensége ellenére a férfiak mégis megőrültek érte.

5. Prímabalerinának készült. A háború végetértével Amszterdamba költözött, itt kezdett balettozni. Később, amikor visszaköltözött Angliába, továbbra is táncos karrierről szőtt álmokat (musicalekben volt tánckari balerina), ám oktatója összetörte az álmait, ugyanis közölte vele: alultápláltsága és magassága miatt ne is álmodozzon arról, hogy valaha prímabalerina lesz.

6. Különleges akcentusa volt. Beszédében a holland nyelvre jellemző hajlítások és a brit beszédtechnika elemei keveredtek megteremtve ezzel az ő eredeti és utánozhatatlan stílusát.

7. Időtálló ikon. Akárcsak Marilyn Monroe, úgy ő is beírta magát a történelemkönyvekbe. Stílusa, megjelenése a mai napig követendő példa, és ahogy a népszerű cipőtervező, Manolo Blahnik is rámutatott: Miss Hepburn az emberek emlékezetébe vésődött, mintha most is itt lenne köztünk. Ha szereted, ha nem, ő akkor is a 20. század egyik legfontosabb karaktere marad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek