Starity

Kerítésről a szakadékba?

2010. szeptember 25. 04:04   |   Szerző: rheuska

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Chris Carter, akit a legtöbben az X-Akták, vagy épp a Millenium című sorozatok írójaként ismerhetnek, akkora titokban tartotta új projektjét, a Fencewalkert, hogy az a jelek szerint most már nem is kell senkinek.

hirdetés
Kerítésről a szakadékba?

A Fencewalker (magyarul kb. 'kerítésen egyensúlyozó') című film munkálatai 2008-ban kezdődtek, a forgatásnak pedig 2009-ben lett vége. Nem sok rendező/író mondhatja el magáról, hogy képes az ismert nevek és saját hírneve ellenére is teljes titokban tartani egy filmet; nos, Chris Carternek mégis sikerült.

A produkcióról magáról nem tudni az ég világon semmit, csak a műfaját, ez pedig  a dráma. Carter írta és rendezte is a filmet, Los Angelesben forgatták, többnyire stúdióban, illetve elzárt, titkos helyszíneken. A legutóbbi információk szerint szeptember 10-én lett volna a premier, de sehol nem találkozni a film címével, a premierrel, de még egy előzetessel sem.

Úgy tűnik, hogy a kisköltségvetésű dráma nem kell egyik hollywoodi forgalmazónak sem. A titkolózás ugyanis hatalmas médiacsönddel járt, és a jelek szerint egy kiadónak sem érdeke olyan filmet támogatni, amelyről gyakorlatilag senki sem tud.

Még a tavalyi év elején a film két szereplője nyilatkozott valamicskét a saját szerepéről.

Katie Cassidy így mesélt a forgatásról:A Fencewalker tényleg remek volt. Kihívás volt belehelyeznem magam abba a szerepbe. Nem mondhatok róla sokat, csak annyit, éppen az életem egy megerőltető szakaszán mentem át,   mikor forgattunk. Kemény idők voltak számomra, de ez olyasmi volt, aminek meg kellett történnie, hogy ki tudjam hozni azokat a színeket ebből a lányból, amiket Chris látni akart.  Ennek így kellett lennie, hatalmas emocionális élmény volt, de soha nem cserélném el semmiért. Chris Carter iremek író és rendező, a forgatókönyv eszméletlen! Nagyon örülök, hogy a részese lehettem, hatalmas lesz. Azt hiszem, az év vége körül jön majd ki maga a film.

Kicsit olyan, mintha az Amerikai szépséget kereszteznék az amerikai történelemmel – meséli az egyik főszereplő, Mehcad Brooks, aki Salaam Alexandert alakítja. – Nagy kihívás volt a karakterem. Volt benne valami ártatlanság, amit én már évekkel ezelőtt elvesztettem. Nem látta még a világot a maga hűvös valójában, mint amilyen az tud lenni időről időre. Az emberek olyan törékenyek. És nehéz volt megformálni, mert annyi mindenen megy keresztül a film alatt. Néhány dolog ezek közül egyenesen elkeserítő volt, de egyszerűen csak el kellett fogadnom, ez fog vele most történni, ez pedig kemény volt. Nagyon kemény.

A szereplőgárda tagjai még Natalie Dormer, Xzibit, Derek Magyar, Austin Nichols.

Talán hamarosan mégis jön a premier? Ki tudja...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek