Starity

Gyász: Elhunyt David Bowie

2016. január 11. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A glam rock királyaként is emlegetett színész-énekes január 10-ének reggelén vesztette életét.

hirdetés
Gyász: Elhunyt David Bowie

David Bowie 69. életévében hunyt el szerettei körében – adta írül a Daily Mail. A 20. század egyik legkiemelkedőbb művésze tizennyolc hónapja küzdött a rákkal, ám sajnos nem sikerült győzedelmeskednie felette. David és családja mindvégig titokban tartotta a zenész betegségét, és bíztak a felépülésben, ám sajnos hiába.

A legendás zenész 1947-ben látta meg a napvilágot Brixtonban Margaret Mary Burns és Haywood Stenton Jones gyermekeként. David tehetségére már gyerekként felfigyeltek: nemcsak remek hangi adottsággal áldotta meg a sors, hanem táncolni is tudott, így később zenét és művészettörténetet tanult. 

Első önálló korongja húszéves korában jelent meg, ám csak később aratott jelentős sikereket. A filmiparban is kipróbálta magát, első szerepét a The Image című rövidfilmben kapta. Később olyan művekben csillogtatta meg tehetségét, mint A Földre pottyant férfi, az Abszolút kezdők, a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! vagy A graffiti királya.

Karrierje során harmincnyolc filmben, illetve műsorban láthattuk, valamint huszonnyolc albumot dobott piacra – legutóbbi épp a születésnapján, január 8-án került a boltok polcaira Blackstar címmel. Munkássága az egész pop- és rockipar alakulására hatással volt, így halála mérhetetlen veszteség. Családja azt kéri David rajongóitól ebben a nehéz időszakban, hogy tartsák tiszteletben gyászukat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek