Starity

Gyász: Elhunyt Alan Rickman

2016. január 14. 14:02   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég érkezett a hír, hogy meghalt a Harry Potter filmekből ismert Alan Rickman, Golden Globe-díjas színész.

hirdetés
Gyász: Elhunyt Alan Rickman

A The Guardian számolt be nem sokkal ezelőtt arról, miszerint Alan Rickman a rákkal vívott küzdelme végére ért, és családja körében vesztette életét. A Harry Potter-filmekkel népszerűvé vált színész mindvégig titkolta betegségét, a tragédiát pedig családja is megerősítette.

Alan 1946. február 21-én született Londonban, színészi pályafutása pedig az 1970-es években vette kezdetét. Több sikerfilmben is szerepelt, így láthattuk a Drágán add az életed!; a Robin Hood, a tolvajok fejedelme; vagy az Igazából szerelem című alkotásokban is. Nevét legtöbben mégis a Harry Potter-filmekben alakított Perselus Pitonnak köszönhetően ismerték meg.

Karrierje során számtalan elismerésben részesült: Emmy- és Golden Globe-díjak is sorakoznak polcain. Ami magánéletét illeti, 1965-ben, 19 éves korában találkozott élete párjával, Rima Hortonnal, akivel 1977-ben költözött össze. Szerelmük kiállta az idők próbáját: 2012-ben hivatalosan is összekötötték az életüket. Kapcsolatukból gyermek nem született, és egészen a színész haláláig együtt voltak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek