Starity

Különleges nyulak a tévés univerzumból

2016. január 25. 15:03   |   Szerző: Red Lemon Media

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsi, szőrös, kedves kis ugrifüles, a füle segítségével repülni tudó kisállat, vagy egészen nagy, kissé pofátlan dumagép – a nyuszik gyerekkorunk óta elkísérnek a mesekönyvek, animációk és filmek világán keresztül. Az ábrázolásuk ugyan időről időre változik, de annyi bizonyos, hogy ha olyan vicces kis figurák kerülnek az emberek közelébe, mint Bob és Bobek, Tapsi Hapsi, Roger nyúl és a Nickelodeon vagány nyuszijai, a Rabbids, feje tetejére áll a világ. Hogy miért? Kiderül az alábbi összeállításból, amelyben a legnépszerűbb filmes nyúl-karaktereket ismerhetjük meg.

hirdetés
Különleges nyulak a tévés univerzumból
Fotó: Nickelodeon

A hazai filmezésben először az 1970-es évek közepén jelent meg A Kockásfülű nyúl története, aki nem véletlenül vált korának ikonikus figurájává. Hosszú füleit összecsavarva és propellerként használva repült, hogy segítsen a bajba került gyerekeknek. A kedves, zöld tapsifüles hamar belopta magát az emberek szívébe, akárcsak a Nickelodeon figurái, a Rabbids-ből ismert fehér, gülü szemű nyulak, akik amilyen viccesek éppen olyan őrültek is: csirkéken lovagolni, borsot törni a városlakók orra alá, a lényeg, hogy hogy újabb és újabb kalandokat keressenek maguknak A Rabbids szertelen nyulai mindent elkövetnek saját szórakoztatásukért, amivel néha bizony galibát okoznak, de a végén minden rendeződik. 

A Csukás István által írt bábfilmsorozat főhőse, A legkisebb ugrifüles a bűbáj mintaképe, a sündisznóval és békával közös kalandjai vitathatatlanul hozzátartoztak a mai felnőtt generáció gyerekkorához. Akárcsak a Bob és Bobek című csehszlovák sorozat, amelynek hófehér nyuszijai egy cilinderből bújtak elő, és minden reggel tornáztak. A nagyobb, szorgalmas Bob és az aprócska, lusta Bobek elbűvölő párosa 91 epizódban keveredett bajba és komikus helyzetekbe többek között a kasmíri piacon, a kenguruk földjén és a transzszibériai vasúton.

A természethű ábrázolás helyett emberszerű külsőt adtak a készítők a híresen nyegle, nemtörődöm Tapsi Hapsinak, aki képregényfigurából nőtte ki magát a gyerekek kedvencévé világszerte. A tévézés történetének egyik legismertebb nyula állandóan répát rágcsál és közben még beszél is, visszatérő mondata a „Mi a hézag hapsikám?”.

Még közelebb került az emberekhez Roger nyúl, aki az élőszereplős és animációs filmek ötvözésében került pácba 1988-ban. Legnagyobb bűne az volt, hogy egy ultradögös nőt vett feleségül, akit ráadásul hírbe hoztak a rajzfilmfiguráknak otthont adó Firkanegyed igazgatójával. Amikor a férfi meghal, szegény kedves Roger nyulat gyanúsítják, így megkezdődnek a meneküléssel és ártatlanságának bebizonyításával járó izgalmak.

Folyamatosan bajba és vicces kalandokba keverednek a legnézettebb gyerekcsatornán futó Rabbids nyulai is, akikről nem tudni, honnan és hogyan érkeztek a Földre. Az viszont biztos, leginkább arra vágynak, hogy jól érezzék magukat, legyen szó bármilyen őrültségről. A kis banditák mindig elérik, hogy valami bajt keverjenek, mégis olyan viccesen teszik mindezt, hogy nem lehet haragudni rájuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek