Starity

Elhunyt a Riverside gitárosa

2016. február 24. 14:02   |   Szerző: Pocok2001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A lengyel zenekar a Facebookon hozta nyilvánosságra a lesújtó hírt, és arra kérte a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben a gyászoló család és barátok intim szféráját.

hirdetés
Elhunyt a Riverside gitárosa

Mély fájdalommal és még mindig hitetlenkedve értesítünk titeket arról, hogy kedves barátunk és testvérünk, Piotr Grudzinski elhunyt ma reggel. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsátok tiszteletben a család és barátok gyászát ebben az időszakban

– olvasható a február 21-én közzétett közlemény a Facebookon.

Piotr Grudziński egyébként Varsóban született 1975. március 16-án. 2001 óta volt tagja a Riverside nevű progresszív rock formációnak, amivel hat studióalbumot rögzített, ezt megelőzően az Unnamedben kamatoztatta tehetségét. 

A Riverside négy tagot számlált: Mariusz Dudát, Piotr Grudzińskit, Piotr Kozieradzkit és Jacek Melnickit. A zenekart Grudziński és Kozieradzki alapította, nem sokkal később Jacek is csatlakozott hozzájuk, majd amikor basszusgitárost kerestek, ő javasolta Mariuszt, aki énekesi pozíciót is vállalt. Érdekesség, hogy bár eredetileg anyanyelvükön szerettek volna dalokat írni, végül mégis az angol mellett tették le a voksukat. 

Néhány demófelvétel és fellépés után nagy feszültség támadt Jacek és a többiek között, így útjaik elváltak, helyére pedig Michał Łapaj jött. Első lemezük, az Out Of Myself 2003 végén jelent meg, és igen nagy sikert aratott Lengyelország-szerte. Ezután egy EP-t készítettek Voices In My Head címmel, aminek híre már túlnőtt hazájukon és Belgiumba, illetve Hollandiába is meghívták őket koncertezni.

A fenti sikereket Rapid Eye Movement néven megjelent album követte. Ez és az ez után jövő albumok (Anno Domini High Definition [2009], Shrine of New Generation Slaves [2013], Love, Fear and the Time Machine [2015]) már egész Európát és Észak-Amerikát is meghódították, meghozva a csapatnak a várt sikert.

Piotr váratlan halála nemcsak a rajongókat, hanem a csapatot is megrázta, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy a történtek fényében hogyan folytatja tovább karrierjét a Riverside.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek