Starity

Rendőrkutya támadt Delhusa Gjonra

2016. március 17. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Delhusa hatalmas állatbarát hírében áll, különösen a kutyák állnak közel a szívéhez, ám arra még ő sem számított, hogy az ártatlan barátkozásnak induló ismerkedés után a kórházban köt majd ki.

hirdetés
Rendőrkutya támadt Delhusa Gjonra
Fotó: RTL Sajtóklub

Mint említettük, Delhusa Gjonnak szívügye az állatvédelem, ennek értelmében több menhelyet is támogat, a Németjuhász Fajtamentés Alapítvány menhelyén pedig visszatérő vendégnek számít. Éppen itt tartózkodott akkor is, amikor egy váratlan mozdulata miatt rátámadt egy már leszerelt rendőrkutya, Frankó.

A zenészt ugyan figyelmeztették a menhely dolgozói, hogy az állat rendfenntartási akciókban vett részt, ezáltal más, mint fajtársai, és bár Gjon tudomásul vette az intelmeket, mégis eljátszott a gondolattal, hogy esetleg magához venné a négylábút. 

Elmondták, milyen a ku­tya, tisztában voltam vele, csak bután viselkedtem. Éppen ismerkedtem vele, mert eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha örökbe fogadnám. Van már egy német juhászom, őt is innen vittem. Frankóval sem volt gond, amíg az egyik pillanatban be nem ugrott az autóm csomagtartójába, ami tele volt szerszámokkal. Arrébb akartam pakolni, hogy kényelmesen üljön, ezért benyúltam, ő pedig csak végezte a dolgát, védte a területet, ahol tartózkodott

– magyarázta a zenész a Borsnak adott interjújában. Az állat egyébként komoly bajt is okozhatott volna, ugyanis átharapta a zenész tenyerét. A sérülést ugyan a helyszínen ellátták, de mivel egyértelmű volt, hogy nagy a baj, kórházba szállították Gjonyt, ahol egy egyórás operáció várt rá.

Ha valaki hibás, az csak én vagyok. A kutya nem tehet semmiről. Szeretetre van szüksége, én pedig szeretném őt szeretni. Gyakran meglátogatom majd, és ki tudja, lehet, hogy egyszer majd örökre szóló barátság alakul ki közöttünk

– folytatta Gjon, akinek sérülése szerencsére nem akadályozza meg azt, hogy később ugyanúgy gitározzon, ahogy eddig, bár sajnos több fellépést is kénytelen volt lemondani miatta.

A történtektől függetlenül is szeretettel gondol Frankóra a zenész

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek