Starity

Nemzetközileg ünneplik a sorozat mottóját

2010. szeptember 26. 21:09   |   Szerző: Domcicc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A beawesomeintead.com rajongói blog indított idén útjára egy tisztelettevő kört az Így jártam anyátokkal című sorozatnak, és a Neil Partick Harris által alakított Barney Stinsonnak.

hirdetés
Nemzetközileg ünneplik a sorozat mottóját

Barney Stinson legfőbb tulajdonsága, hogy állandóan öltönyt visel. A sorozatban rengetegszer elhangzott a híres mondat: Öltözz ki! (angolul Suit up!) A későbbiekben Barneyról kiderült, hogy van egy külön öltönypizsamája, amiben alszik, hiszen mindig királynak kell lennie. A sorozat folyamán megtudhattuk, hogyan jött az öltönymániája, és az ötödik évadban még egy dalbetétet is írtak Barney öltönyeinek Nothing Suits Me Like a Suit címmel, ahogy örlődik egy nő és az öltönyei között.

Miután a sorozat ekkora figyelmet szentel Barney szokásainak, a nézők is elkezdték használni világszerte a szállóigét, vagy ha lementek törzshelyükre iszogatni, viccesnek találták, ha ők is kiöltöztek. A Neil Patrick Harris által megformált karakter valóban világhírű lett.

Most elkezdett keringeni az interneten egy felhívás, miszerint október 13-án mindenki öltözzön ki, bárhová is készül menni, és ha meglát az utcán egy olyan embert, aki nem visel öltönyt, szóljon neki, hogy „Öltözzön ki!”

A Facebookon terjeng egy amerikai meghívó erről, melyhez már több mint hatszázezren csatlakoztak, és már magyarul is elérhető az esemény, eddig majdnem kétezer taggal. Az emberek a világ minden tájáról csatlakoznak a megmozduláshoz, és külön a saját országuk/városuk részére is létrehoznak egy eseménymeghívást. A beawesomeinstead.com blogbejegyzése szerint ezzel kívánják a rajongók leróni tiszteletüket a sorozat és Barney előtt. És persze azért is, mert egy öltöny mindig király. A tervek szerint a nemzetközi „öltözz ki” nap minden évben meg lesz tartva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek