Starity

PLL: Főszereplőtől búcsúzik a széria?

2016. március 22. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Éppen egy hét telt el a Pretty Little Liars évadzárója óta, Marlene King producer pedig számtalan érdekességet árult el a folytatással kapcsolatban. VIGYÁZAT SPOILERVESZÉLY!

hirdetés
PLL: Főszereplőtől búcsúzik a széria?
Fotó: Freeform

Ha láttad a sorozat legutóbbi szezonzáróját, akkor nem árulunk el újdonságot, ha azt mondjuk, aggodalmakkal tekintünk az új évad elébe. Végre lehullott a lepel a titokzatos ikertestvér kilétéről – ami akárcsak „A” identitásának felfedése esetében, szintén megosztotta a nézőket –, valamint az is kiderült, melyik lány élete került veszélybe. Nem csoda, ha a rajongók aggódni kezdtek Ashley Benson sorozatbeli jövője miatt, Marlene King azonban a maga módján minden kérdésre választ adott az E! Newsnak adott interjújában.

– Nyilvánvalóan az iker kilétének lelepleződése igen fontos eleme volt a könyvsorozatnak, és a rajongók régóta várták, hogy vajon felhasználjátok-e ezt fordulatot a sorozatban is, és ha igen, hogy. Mikor döntötted el, hogy élni fogtok a lehetőséggel?

– Nos, a kezdetek óta tudtuk, hogy lesz majd egy iker is a történetben, de akkor még nem döntöttük el, hogy ki legyen az. Ahogy a történet elkezdett kibontakozni, akkor esett szó először a Charlotte körüli mitológiáról, arról, hogyan épült bele a világunkba, ezzel együtt pedig eszünkbe ötlött Mary Drake ötlete. 

– Mikor árultad el a már visszatérő vendégnek számító Andrea Parkernek, hogy ő lesz az ikertestvér is?

– Sok mindent elárultam neki az ötödik évad fináléját követően, többek között azt is, mi lesz Charlotte sorsa, és hogy mi is történt azon a bizonyos éjszakán. Azt azonban akkor még nem tudta, hogy ő lesz az iker. Az egyik hazug kivételével mindenkinél többet tudott a történet alakulásáról.

Fotó: Freeform

– Melyik hazugról van szó?

– Troianról.

– Szóval ez azt jelenti, hogy ha ki akarok szedni belőle valamit, le kell itatnom érte?

– Ó, ő sosem árulna el semmit.

– Csak vicceltem! És az Elliottot alakító Huw Collins mikor tudta meg, hogy Alison cuki-muki férje végső soron nem is olyan édes? Amikor leszerződött a produkcióhoz, tudta, hogy rosszfiú lesz?

– Nem, fogalma sem volt róla! Végig abban a hitben játszott, hogy a jófiúk táborába tartozik. Ezért is hitelesek a karakterek, mert az utolsó pillanatig hagyjuk, hogy abban a hitben legyenek, hogy jók. Huw a finálé forgatása előtt tudta meg, hogy milyen sorsot szántunk Elliottnak. El is kellett magyaráznom neki a miérteket, ő pedig nem győzte kapkodni a fejét. Azt hiszem, kicsit csalódott volt miatta, mert azt mondta: De kár, pedig annyira akartam szeretni Alisont! Aztán elmagyaráztam neki annak az éjszakának a történéseit, ahová tartunk, mivel fontos szerepe lesz a történet folytatásában, akárcsak Mary Drake-nek.

Fotó: Freeform

– Mikor tudjuk meg az ő háttértörténetüket?

– Sok minden kiderül ezen a nyáron. Szinte mindent meg fogtok tudni, amit meg kell.

– És persze továbbra is terítéken van, hogy vajon ki ölte meg Charlotte-ot.

– Igen, így van, és persze erre a kérdésre is választ kaptok a hetedik évadban. Ez a hajtóereje a folytatásnak, ami A.D.-hez vezet, ő pedig a mi Über „A”-nk, aki mindenáron tudni akarja, ki nyírta ki Charlotte-ot, és nagyrészt ez áll majd az új évad középpontjában.

– Az iker kilétének felfedése mellett Hanna elrablása is kiborította a rajongókat, aki a finálé végén nem volt valami szívderítő állapotban. Szeretnél mondani valamit Ashley Benson és Hanna sorozatbeli jövőjéről?

– Nos, ami a műsort illeti, az emberek haláluk után is részesei maradnak a történetnek. Ez az, amit mondani szeretnék. Gondolj csak Andrea Parkerre vagy Alison DiLaurentisre! Ez a célunk mindig. Senki sincs biztonságban „A”-től, ahogy azt sem tudhatja magáról senki, hogy nem épp ő „A”.

– Hogyan érzett Ashley, amikor tudomást szerzett arról, hogyan végződik a szezonzáró?

– Imádta! A lányok imádják, amikor keresztülhúzzák őket a sáron, és a hasonló jeleneteket. Ezek a kis hazugok nem a happy endekért rajonganak. (nevet)

Fotó: Freeform

– Az új évad szezonnyitójában ott vesszük majd fel a vonalat, ahol abbahagytuk, vagy számíthatunk egy újabb időugrásra?

– A néhány perccel későbbi jövőben folytatódik a történet.

– Mit mondanál, mi lesz a hetedik évad legnagyobb rejtélye, vagy úgy átfogóan a témája?

– Az eddigi legnagyobb durranás várható, amit valaha is csináltunk. Über „A”-ről szól majd, ő pedig nem véletlenül Über „A”. A végső leszámolások évada lesz a hetedik, ezzel együtt pedig ez lesz a legromantikusabb és legszexisebb is. Már mind nagyon várjuk.

– El kell, hogy mondjam, nagyon élveztem az időugrást, és a hazugok magánéletében beállt változást. Nektek, íróknak milyen érzés volt ez? Ti is élveztétek?

– Természetesen, és várakozással tekintünk a hetedik évad elébe. Az időugrás maga pedig úgy nézett ki, hogy hétfőn még 18 évesek voltak a lányok, kedden pedig már a 22. életévükben jártak. Úgy éreztem, beletelt néhány epizódba, mire hozzászoktunk mi, írók, és a szereplők egyaránt. A hetedik évadban viszont végre lélegzethez jutunk, és sokkal drámaibb és realisztikusabb formában keltjük életre a karaktereket.

Fotó: Freeform

– Ebben az évadban hatalmas rajongója lettem Spencer és Caleb párosának, így egy kicsit csalódott voltam a finálét látva.

– Még nincs vége a kapcsolatuknak.

– Meglepődtetek a rajongók reakciói láttán a párral kapcsolatban, vagy felkészültetek rá?

– Tudtuk, hogy elsöprő ereje lesz, akárcsak a többi pár szakításának. Tudom, hogy sok rajongót feldühítettünk ezzel a lépéssel, és hogy sok rajongót tettünk boldoggá a szezonzáróval a párkapcsolatokra nézve. Izgalmas számomra, hogy a nézők ilyen szenvedélyesen ragaszkodnak a kedvenc karaktereikhez és párosaikhoz, és bízom abban, hogy elégedettek lesznek a végkimenetellel, ami felé tartunk.

– Mit tudhatunk a hetedik évad elejei szerelmi háromszögről?

– Ez bonyolult, és csak tovább fog bonyolódni. Mindig büszke voltam arra a tényre, hogy a Pretty Little Liarsben a karakterek nem fekszenek le egymás szerelmeivel. Imádtam, ahogy a szereplők kezelték a szakítás utáni helyzetet. Gondolok itt arra, amikor Spencer jóváhagyásért kereste fel Hannát, aki ezt meg is adta neki. Nagyon felnőttes volt. Mi is csak most jövünk rá, milyen komplikáltak az érzéseik. Vajon ha Hanna túléli, továbbra is ilyenek maradnak? Ez egy kihívás.

Fotó: Freeform

– A rajongók természetesen Aria és Ezra újbóli egymásba gabalyodását is örömmel fogadták. Milyen jövő vár rájuk?

– Aria továbbra is Liammel jár, ő pedig nem megy sehová. Ha Ezra úgy dönt, hogy ami Aria és közte történt, több volt egy gyenge pillanatnál, akkor ugyancsak lesz mivel megbirkózniuk. Nagyon komplex és érdekes kapcsolatok elé nézünk, amikor a lányoknak vállalniuk kell a tetteik következményeit, és életükben először felnőttként kell viselkedniük. Már nem a középiskola padjait koptatják, felnőttek, és ehhez mérten kell a legjobb döntéseket meghozniuk, de persze néha az ő ösztöneik sem csalhatatlanok. Izgalmas lesz látni a kibontakozásukat.

– Egy Facebook chates beszélgetés során említetted, hogy még nem biztos, hogy a hetedik évad lesz az utolsó a sorozat történetében. Ez azt jelenti, hogy két elképzelésed is van a folytatásra vonatkozóan? Egy arra az esetre, ha vége lesz, és egy másik, ha folytatódik?

– A hetedik évad annak a PLL-nek a végét jelenti, amit mi ismerünk. A rajongók ezt határozatként vehetik: a hetedik az utolsó évad.

– Látsz esélyt egy Pretty Little Liars: A következő generáció-szerű folytatásra, ahol a hazugokat négy másik lányra cserélnétek? Gondolkodsz ilyesmin?

– Nyitott vagyok mindenre, de jelenleg arra koncentrálok, hogy megadjam a rajongóknak azt a lezárást, amit megérdemelnek: húsz fantasztikus epizódot.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek