Starity

Hayden Panettiere: „Nem ciki segítséget kérni”

2016. március 24. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 26 éves szőke szépség őszintén vallott szülés utáni poszttraumás stressz szindrómájáról és arról, hogyan sikerült ezt legyőznie.

hirdetés

Hayden Panettiere 2014 decemberében hozta világra lányát, Kayát, és bár sokáig nem tudta, miért nem képes élvezni az anyaság csodáját, ma már bátran kiáll érzéseiről beszélni a nyilvánosság elé. A színésznő ugyanis idővel rájött, hogy szülés utáni depresszió és poszttraumás stressz szindróma kínozza, leküzdéséhez pedig bátorkodott segítséget kérni.

Fotó: People Magazine

A legfontosabb üzenet, amit átadni igyekszek a nőknek az az, hogy nem ciki segítséget kérni. Az anyasággal kapcsolatos bűntudat ugyanis egy létező dolog

– nyilatkozta a szőkeség a People-nek, majd így folytatta:

Olyan ez, mintha egy alagútban lennél. Már nem is emlékszel, mikor érezted utoljára jól magad. Próbálsz visszagondolni arra, mikor voltál jól, mikor voltál pozitív gondolkodású és boldog, de képtelen vagy rá. Minden, amit látsz, az a sötétség.

A szülés utáni depresszió és poszttraumás stressz szindróma egy valóban létező betegség, ami a kismama lelkivilágát alapjaiban billenti ki a helyéről. Míg egyesek csak a szépre emlékeznek gyermekük világra hozatalával kapcsolatban, másokban mély nyomot hagy a fájdalmas és egyben izgalmas emlék. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek