Starity

Friderikusz Sándor búcsút int a TV2-nek

2016. március 24. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű műsorvezető egy hosszú közleményben tudósított arról, hogy a továbbiakban mindenféle kapcsolatot megszakít az Összezárva című sorozatát sugárzó csatornával.

hirdetés
Friderikusz Sándor búcsút int a TV2-nek
Fotó: RTL Sajtóklub

A napokban számolt be a Blikk arról, hogy Friderikusz Sándor veszi át a műsorvezető szerepét a megújuló Naplóban. Mint kiderült, az értesülés nem volt helyes, Fridi pedig egy hosszú, őszinte hangvételű nyilatkozatban tett pontot a találgatások végére, melyet az Indexnek küldött el.

A műsorvezető amellett, hogy bevallotta: nem ő lesz a Napló házigazdája, arról is őszintén vallott, hogy bár minden előkészület megtörtént az Összezárva sorozat folytatásához, ő maga még nem írta alá a további kilenc epizódra szóló szerződést. A legújabb rész forgatására hétvégén került volna sor, de Friderikusz köszöni szépen, nem kér belőle. Döntését így magyarázta:

Az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 „új” híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem

– magyarázta, majd így folytatta:

Meggyőződésem, hogy egy televíziós műsorkészítő, ha integer személyiség, nem tekinthet el attól a közegtől, amelyben a produktuma helyet kap, nem legitimálhat a jelenlétével olyan törekvéseket és magatartásokat, amelyeket mélységesen megvet és elítél.

A továbbiakban szót ejtett arról is, hogy a névtelen forrás által – aki a Blikknek szivárogtatta a hamis információt – bebizonyosodott számára, hogy képtelen továbbra is a TV2 fedele alatt végezni a korábban szeretett munkáját.

Köszönet érte a névtelen hírforrásnak, mert pár napon belül újra bebizonyította, hogy az elemi szakmai és erkölcsi szabályokra ily' mértékig fittyet hányó közegben nem szabad dolgozni, azaz minden érintkezési felületet is meg kell szüntetnem azzal a tévécsatornával, amely tudtomon és akaratomon kívül rossz híremet kelti, kikezdi a szakmai és emberi hitelességemet

– írta, végezetül pedig a műsor rajongóitól kért bocsántot lépéséért. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek