Starity

Muskétások: A harmadik évad az utolsó

2016. április 11. 13:01   |   Szerző: Szandi0820

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hivatalosan is megerősítették azt, amire eddig csak gyanakodtak a rajongók: a népszerű drámasorozat a harmadik évad utolsó részével befejeződik.

hirdetés
Muskétások: A harmadik évad az utolsó
Fotó: Dusan Martincek/BBC

2014 januárjában indult hódító útjára a BBC népszerű drámasorozata, A muskétások. A nézők hamar megszerették az Alexandre Dumas regényén alapuló sorozatot, így nem egészen három héttel a premiert követően a csatorna már be is rendelte a folytatást.

Jelenleg a harmadik évad vetítésének kezdetére vár a közönség, azonban ahogy azt eddig is sejteni lehetett, ezzel az évaddal végleg búcsút vesznek muskétásaink. A hírt Jessica Pope producer erősítette meg a Digital Spynak:

A muskétások harmadik évada ambícióval és energiával teszi teljessé ezt a 30 órás sorozatot. Tele van akcióval és kalanddal, humorral és drámával, egészen az első epizódtól az utolsóig. A szezon örömet fog szerezni a nézőknek, visszafizetve az eddigi szeretetüket. Kiváltságosnak érzem magam, hogy egy ilyen szórakoztató műsort adhattunk a BBC-nek.

A portál természetesen megkérdezte a muskétásokat is, hogy miként vélekednek a sorozatról, valamint a közelgő végkifejletről.

Kalandom A muskétásokkal hihetlen élmény volt, olyan, ami egész életemben végig fog kísérni. Csodálatos időket töltöttem el, csodálatos emberekkel, együtt felfedezve ezt a gyönyörű világot. Szomorú vagyok, amiért itt a vége, de biztos vagyok benne, hogy a közönség legalább annyira fogja élvezni, mint mi a forgatást. Hatalmas köszönet jár mindazoknak, akiknek köszönhetően ez egy örömteli utazás volt és természetesen a rajongóknak, akik meglátták a sorozatban rejlő értéket

– mondta a sorozat D'Artagnanját megszemélyesítő Luke Pasqualino. Az Athost megformáló Tom Burke arra is ígéretet tett, hogy "ez az évad kevésbé lesz stabil, mint az eddigiek".

A halál és a pusztulás árnyéka ezúttal jobban rávetül a sorozatra, mint az eddigi évadok során bármikor. Emiatt a szereplőknek meg kell vizsgálni a motivációikat és félelmeiket: nem csak azért, hogy Franciaországot megmenthessék, hanem a belső békéjük miatt is. Kifutnak az időből és egyikük sem lesz már fiatalabb.

Ez a három évad A muskétásokból egy igazán kalandos utazás volt, a szó minden értelmében. Hiányozni fog Dumas világa, a karakterek, de még jobban a barátságok, amelyeket ez alatt az idő alatt kötöttünk. Nagy köszönet jár a rajongóknak, miattatok jutottunk el idáig. Remélem, hogy legalább annyira fogjátok élvezni a harmadik évadot, mint az első kettőt. Támogatásotok egyszerűen bámulatos, ezt már senki nem veheti el tőletek

– vélekedik az Aramist életre keltő Santiago Cabrera. Végezetül a sorozat Porthosa, Howard Charles is kifejezte csodálatát a sorozat rajongói felé:

A karakterek soha nem szűnnek megtanítani nekünk az Egyenlőség, Testvériség és Szabadság szellemét. Örökké a szívünkben és lelkünkben fognak élni. Óriási köszönet minden régi és új rajongónak, remélem, hogy élvezni fogjátok az utolsó évadot. Hűségeteket és támogatásotokat soha nem feledjük el. Mindenki egyért...

Természetesen a harmadik évadban sem kell nékülöznünk a kedvenc muskétásaink életét megnehezítő gonosztevőket. Rupert Everett, aki a harmadik évadban Feron kormányzót alakítja, szintén mondott egy-két szót a sorozatban való szerepléséről:

Imádtam A muskétásokban lenni. A színészek brilliánsak, a rendezők szintén. Kemény munka volt, szórakoztató. A Cseh Köztársaságban forgattunk, ami kábítóan szép, Prága pedig hihetetlen. A nyár pedig jó meleg volt, így duplán nagyszerű volt az élmény.

A harmadik évad leghamarabb május végén veszi kezdetét a BBC One-on. A főszereplők mellett azonban nem kell hiányolnunk a már jól ismert mellékszereplőket sem: a harmadik évadra is visszatér Tamla Kari, Maimie McCoy, Alexandra Dowling és Ryan Gage.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek