Starity

Ayu, a boldog ötvenes

2010. szeptember 28. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ayumi Hamasaki, Japán ünnepelt énekesnője a héten megjelenő L kislemezével ünnepli 12 éves pályafutása munkáját: 50. kislemezét.

hirdetés
Ayu, a boldog ötvenes

A 31 éves énekesnő L kislemezének dalai is egy-egy üzenetet hordoznak magukban: köszönetet és véget nem érő tiszteletet rajongói felé, akik nélkül biztosan nem tartana ott, ahol tart. Ráadásul, a 70–80-as évek nagy popénekesnője, Seiko Matsuda rekordját is megdöntötte: 2002-es Free & Easy kislemeze óta kizárólagos Number 1 helyezést kaptak kislemezei, ezzel ő lett minden idők legjobb kislemezeladásait produkáló énekesnője a japán zenetörténelemben!

A mindig megújuló (és épp ezért a „japán Madonnának” is titulált) Ayu 1998-ban kezdte énekesnői karrierjét Japán legnagyobb lemezkiadójánál, az Avex Entertainmentnél. Napjainkban igen érdekes, hogy legelső dala Poker Face címmel jelent meg anno, és az elmúlt 10 évben készített pár, igencsak extravagáns videoklipet is, melyekben olyan témák, mint az álmok, halál, szerelem, emlékezés, vagy épp önmagunk keresése bukkannak fel.

Az elmúlt években különféle helyeken forgatott a világ körül, például Kalifornia, London vagy Franciaország. Remélhetőleg a jövőben Magyarországra is eljut, ahol minden bizonnyal szintén rajongókba ütközne.

Ayumi Hamasaki ezúttal is köszöni az elmúlt 50 kislemez alatt mutatott támogatást és szeretetet, amit a rajongói nyújtottak neki, és ígéri, ez továbbra is így marad.

Boldog ötvenedik kislemezt, Ayumi Hamasaki!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek