Starity

Elhunyt Gloria Stuart

2010. szeptember 28. 13:01   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életének 100. évében, álmában érte a halál a legendás színésznőt. Gloria Stuart évek óta küzdött a rákkal; de a szervezete feladta a küzdelmet.

hirdetés
Elhunyt Gloria Stuart

Gloria Stuart legemlékezetesebb alakítása az 1997-es Titanicban volt. James Cameron őt kérte fel az idős Rose megformálására. A színésznő akkor boldogan mondott igent, és sokszor hangoztatta is, hogy mennyire hálás Cameronnak. 

A Titanic előtt már nemigen forgatott, de James Cameronnak és a Titanicnak hála, a 97-es esztendőt követően fellendült a karrierje, így olyan filmekben is láthattuk, mint A millió dolláros hitel vagy Anyám a kém. 2004-ben forgatta le utolsó filmjét A bőség földje címmel; majd visszavonult, hogy felvegye a küzdelmet betegségével.

Rose Dewitt Bukater szerepéért egyébként Oscarra is jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. A mai napig ő a legidősebb színésznő, akit jelölést kapott.

Gloria Stuartot gyászolja férje, lánya, négy unokája és tizenkét dédunokája.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek