Starity

Énekesnőjétől búcsúzik a Leaves' Eyes

2016. április 20. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

13 évnyi közös munka után Liv Kristine kiszállt a csapatból, a srácok pedig már meg is találták az utódját.

hirdetés
Énekesnőjétől búcsúzik a Leaves' Eyes

A norvég csapat legutóbbi albuma tavaly szeptemberben került a boltok polcaira, a korong pedig azóta is sorra aratja a sikereket. Éppen ezért érte váratlanul a hír a rockrajongókat, miszerint Liv Kristine – személyes okokból – otthagyja a zenekart.

Büszke vagyok, hogy a Leaves' Eyes alapítója lehettem a kezdetektől, 2003 óta. Ezúton szeretnék további sok szerencsét kívánni a srácoknak, és köszönetet mondani a fantasztikus zenéért, a kiemelkedő pillanatokért, valamint mindazért a szenvedélyért, amiben részünk volt

– nyilatkozta Liv.

A csapat többi tagja kiválását követően sem tétlenkedett, és már meg is találták az új énekesnőt a finn származású Elina Siirala személyében, akinek neve az Enkelination zenekar kapcsán csenghet ismerősen.

A Leaves' Eyes egyébként 2003-ban alakult Liv Kristine és férje, Alexander Krull jóvoltából a németországi Ludwigsburgban. Liv ezt megelőzően a Theatre Of Tragedyben énekelt, ahonnan végül zenei nézetkülönbségek miatt kellett távoznia. Első albumuk, a Lovelorn 2004-ben, Liv és Alexander kisfiának születése után jelent meg, ezt követte a Vinland Saga 2005-ben, majd négy év múlva a Njord.

A szimfonikus metalbanda Liv távozásától eltekintve is folytatja jelenlegi turnéját – immár Elinával kiegészülve –, melynek keretein belül Európába, Észak-Amerikába és Mexikóba is ellátogatnak majd. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek