Starity

4 ok, amiért az iZombie a te életedből sem maradhat ki

2016. június 01. 10:10   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iZombie című amerikai vígjátéksorozat tavaly indult hódító útjára, és bár hazánkban még egy csatorna sem tűzte műsorára, mégis egyre nagyobb rajongótáborral büszkélkedhet itthon is. Ha még nem volt hozzá szerencséd, eláruljuk, miért érdemes belekukkantanod!

hirdetés

1. Kiváló történetvezetés

Nos, egy sorozat akkor lesz igazán jó, ha olyan történeti szállal rendelkezik, amely felkelti a nézők érdeklődését. Esetünkben az azonos című képregénysorozatot felhasználva kapjuk meg Liv Moore (Rose McIver) történetét, aki egy bulin válik zombivá.

Egészen addig, míg ez meg nem történik, a fiatal lány orvosként dolgozik, és van egy csodálatos vőlegénye, ám amikor Blaine (David Anders), a zombi egy karmolással megváltoztatja az életét, minden teljesen más irányt vesz, Liv pedig kénytelen lesz orvosszakértőként dolgozni a Seattle-i rendőrség patológiáján, hogy így friss agyakhoz jusson.

A dolog érdekessége, hogy amikor elfogyasztja áldozata agyát, látomások borítják el Liv elméjét, melyekkel segít megoldani Babineaux nyomozónak (Malcolm Goodwin) a gyilkossági ügyeket.

2. Kiváló színészek, remek alakítás

Ha egy történet jó, önmagában az még nem garantálja a sorozat népszerűségét, ugyanis ahhoz nagyban hozzájárulnak a főszereplők is. Rose McIver, a széria címszereplője tökéletesen hozza a mások tulajdonságait átvevő zombicsaj szerepét, ezáltal szerethető téve e kevéssé kedvelt lényt.

A szerelmét alakító Robert Buckley ezzel szemben olyan, mintha egy romantikus regényből lépett volna elő, és minden epizóddal egyre jobban megszeretteti magát a nézővel, még akkor is, ha éppen az általa megformált Major Lilywhite olykor nem hoz jó döntéseket.

A Clive Babineaux-t játszó Malcolm Goodwin rekedtes hangjáért szintén odáig vagyunk; Ravi Chakrabarti megformálója, Rahul Kohli olyan szerethetően játsza a szerepét, hogy legszívesebben mindenki a barátjának fogadná; David Anders pedig egészen elképesztő alakítást nyújt Blaine DeBeers szerepében, de Alyson Michalka is hitelesen alakítja a vagány, mégis komoly Peyton Charlest.

3. Vicces jelenetek tömkelege

A sorozat egyik fő mozgatórugója a humor, ugyanis rentegeg vicces jelenetet szül az, amikor Liv megeszi egy áldozat agyát és átveszi a személyiségjegyeit – ez teszi gördülékenyebbé az egész sztorit. Természetesen a többi szereplő is okoz olykor meglepetéseket, így bátran állíthatjuk, hogy az iZombie a krimi- és vígjátéksorozatok tökéletes elegye azok összes karakterjegyével együtt.

4. Hiteles háttér

Ahogy az lenni szokott, ebben a sorozatban is sok utalást kapunk a mindennapi életre. Bár a sztori korántsem hétköznapi, mégis foglalkozik olyan dolgokkal, mint az empátia, a függőség, a család és még hosszan sorolhatnánk.

A fentiek tekintetében nem csupán a zombilét kap jelentőséget, hanem egyfajta útmutató vagy ellenpélda is lehet bizonyos helyzetekben. Ja, és azt említettük már, hogy energiaitalellenes kampány is egyben?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek