Starity

9 dal, amiről nem tudtad, hogy Justin Timberlake írta

2016. június 10. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legtöbben színészi és énekesi képességeiért méltatják a popiparban a 90-es évek óta aktívan tevékenykedő Timberlake-et, ám azt csak kevesen tudják, hogy más sikeres előadóknak is írt már néhány igazán ütős dalt – ez utóbbiak közül csemegézünk most.

hirdetés

Beyoncé – Blow

2013-at írtak a naptárak, amikor Beyoncé piacra dobta Blow című középtempójú, funk és disco elemekkel tűzdelt R&B dalát, a Blow-t. A nóta egészen az első helyig mentelt a Billboard tánczenei slágerlistáján, és magából a kislemezből is rengeteget adtak el. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a szöveget Justin Timberlake szerezte dalszerző társai, Pharrell Williams, Timbaland, James Fauntleroy és Jerome Harmon közreműködésével.

Rihanna – Rehab

Valószínűleg nem árulunk zsákbamacskát, ha azt mondjuk, hogy JT nemcsak feltűnt az Anthony Mandler rendezte kisfilmben, hanem ő írta magát a dalt is, mely végül a barbadosi szépség harmadik, Good Girl Gone Bad című lemezén került elhelyezésre. A Rehab egyébként szinte minden slágerlistára felkerült, és eladások terén is jól teljesített: többszörös arany- és platina minősítést szerzett.

Madonna – Miles Away

Szinte hihetetlen, de bizony az *NSYNC egykori fenegyerekének megadatott az is, hogy a pop királynőjének komponáljon egy fülbemászó és igencsak beszédes dalt, mely egyébként az énekesnő Guy Ritchie-hez fűződő érzéseinek szavakba és hangokba öntött lenyomata.

Beyoncé – Rocket

Queen B ugyancsak 2013-ban kérte Justin segítségét a saját magáról elnevezett vizuális albumához, így készült el e lassú tempójú, soul és funk jegyeket magán viselő R&B ballada. Érdekesség, hogy az énekesnő kapott hideget-meleget a Rocketért, ugyanis többen úgy vélték, hogy zeneiségében nagyban hasonlít Prince munkásságára – akivel egébként jó barátságot ápolt akkoriban.

Leona Lewis – Don't Let Me Down

Justin 2008-ban, egy jótékonysági rendezvényen találkozott először a brit X-Faktor harmadik szériájának győztesével, és már akkor ígéretet tett Leonának egy közös dalra vonatkozóan, így született meg a Don't Let Me Down. Érdekesség, hogy Justin a produceri feladatok ellátásából is kivette a részét, a dal maga pedig nagyon jó fogadtatásban részesült, akárcsak az Echo címet viselő korong, melyen helyet kapott.

Duran Duran – Falling Down

A brit dance-rock zenekarral való közreműködésével új vizekre evezett stílus terén, hiszen a Falling Down egy new wave és rock elemekkel fűszerezett popdal lett, melynek megírásában Timbaland is közreműködött. További különlegesség, hogy a Falling Downhoz forgatott videoklip női főszereplőjét Britney Spears inspirálta, akivel Justin három évig alkotott egy párt a 2000-es évek elején, így több szálon is kapcsolódik hozzá a dal.

Beyoncé – Partition

Talán meglepő lehet, hogy ismét helyet követel magának listánkon a Grammy-díjas énekesnő, de kétségtelen tény, hogy karrierjében több nagy sikerű dalt is köszönhet kollégájának, így a 2014 februárjában debütált Partitiont is. Az elektronikus betét azonban ne tévesszen meg senkit, egy ízig-vérig Beyoncá-dalról van szó, még ha el is tér a tőle megszokottaktól.

Keri Hilson – Slow Dance

A Slow Dance 2006-ban, Justin FutureSex/LoveSounds-érájában született, és eredetileg saját magának szánta, ám végül talonba tette a szerzeményt, melyet 2009-ben ásott elő újra. Ekkor már szóba sem jött az énekesnél, hogy megtartja a dalt, hanem összedugták a fejüket Kerivel, és némi átírást követően piacra is dobták – több kevesebb sikerrel.

Rihanna – Cold Case Love

Ismét 2009-ig kell visszalapozzunk a naptárban, ekkor kérte ismét JT segítségét Rihanna. Az énekesnő egyébként ebben az évben szakított az őt brutálisan összeverő Chris Brownnal, és az efölött érzett csalódás inspirálta a Cold Case Love-ot is, melyet végül a Rated R címre keresztelt negyedik korongján helyezett el.

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek