Starity

8 csodálatos hely Costa Ricán, amit látnod kell

2016. július 07. 10:10   |   Szerző: x maite x

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Costa Rica, azaz a „gazdag part” Közép-Amerika egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A fél Magyarország területű ország évente turisták millióit vonzza természeti és gasztronómiai nagyszerűségével. Fedezzük fel a 8 legfontosabb turisztikai látványosságát a Föld legboldogabb országának!

hirdetés

1. Puerto Viejo de Talamanca. Puerto Viejo egy kis, festői szépségű város a Karib-tenger partján. Rengeteg szórakozási lehetőséget kínal az odalátogató turistáknak: éttermek, szörfözési lehetőségek, szervezett utak (többek között a panamai Bocas del Toróra) érhetőek itt el. Az egész várost a reggae és Bob Marley hangulata járja át. 

2. Manuel Antonio / Quepos. Costa Rica második leglátogatottabb városkája a Csendes-óceán partján található, Puntarenas tartományban. Gyönyörű nemzeti park öleli körbe a várost, benne csodálatos strandolóhelyeket fedezhetünk fel, azonban az erdőben is kószálhatunk, ahol ha eléggé szemfülesek vagyunk, majmokkal, lajhárokkal, alkalomdatán akár aligátorokkal is találkozhatunk.

3. La Fortuna. Alajuela tartományban található, fő látványossága az Arenal Vulkán és a Rio Celeste Nemzeti Park. Rengeteg kalandtúra indul a máig aktív vulkán felfedezésére (természetesen a dzsungelen keresztül), de a pihenésre vágyó turisták sem unatkozhatnak: a vulkántól nem messze termálfürdők rengetegjei találhatóak. Közeli nagyváros San Carlos. 

4. Poás vulkán. Alajuela tartomány fővárosától, Alajuelától busszal tudjuk megközelíteni a nemzeti parkot, ahol a csodálatos Poás vulkán található. A tűzhányó a mai napig aktív, krátere csodálatos látványt nyújt az odalátogatóknak. 

5. San José. Ha Costa Ricán járunk, érdemes a fővárosban is eltölteni néhány napot. San José nem túl nagy város, de megannyi szépséget rejteget magában. A központban bámulatosabbnál  bámulatosabb parkok sorakoznak egymás után: a Parque Morazán, Parque Central, La Sabana.

A városból kimozdulva ellátogathatunk az állatkertbe is, ahol trópusi növények és állatok százai várnak ránk. Ha vásárlásra vágyunk, érdemes a San Pedro Plázába, a Multiplaza Escazúba vagy a Lincoln Plázába látogatni. Megannyi észak- és dél-amerikai divatmárkák boltjait találjuk erre. San José főtere, a Plaza de la Cultura, ahol olyan éttermek várják a turistákat, mint a Taco Bell, a Rosti Pollos és a Spoon. 

6. Jacó. Puntarenas tartományban található, Costa Rica csendes-óceáni részén. Rengeteg turista látogat ide, a costa ricaiaknak is ez a legfelkapottabb úticéljuk, ha tengerparti kikapcsolódásra vágynak, mivel a fővárostól mindössze 2 óra alatt megközelíthető busszal. 

7. Tamarindo. Guanacaste tartományban található turistaközpont. Rengeteg szörfölési lehetőséget kíván, valamint tőle 1 órára található a Playa Flamingo és a Playa Conchal nevezetű tengerparti szakasz, amelyek talán a legszebb strandolóhelyek Costa Ricán.

8. Turrialba / Cartago. Cartago tartományban, Cartago városától egyórányi buszútra található Turrialba, ahol a máig aktív Irazú vulkán található, megtekintése azonban csak saját felelősségre ajánlott.

A nemzeti parktól nem messze található, szinte a vulkán lábánál, a Sanatorio Carlos Durán, amely Costa Rica legfélelmetesebb helye talán, egy régi tüdőszanatórium épülete. Rengeteg áldozata volt a helynek, a legsúlyosabb betegek érkeztek ide. Az épület ma emlékházként működik, elvileg több paranormális jelenséget figyeltek meg a szellemházban. Cartago volt régebben Costa Rica fővárosa, de egy vulkánkitörés lerombolta a várost, így az új főváros San José lett. Ha Cartagóban járunk, érdemes megtekinteni a városközpontban fekvő bazilikát is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek