Starity

Kirsten Vangsness, a divatteremtő stílusikon

2010. október 01. 20:08   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kirsten Vangsness, a Gyilkos elmék különc színésznője őszintén vall merész stílusáról, a stáb többi tagjával való kapcsolatáról és önmagáról.

hirdetés
Kirsten Vangsness, a divatteremtő stílusikon

Kirsten Vangsness, akit leginkább a Gyilkos elmék című sorozatból ismerhetnek a nézők, nagyon sokoldalú tehetség. Tapasztalt színházi színész, és elismert írónő. Karaktere a borotvaéles elméjű, nagyon egyedi öltözködési stílusú García egyértelműen az isteni fénysugarat testesíti meg ebben a nagyon komor témájú filmsorozatban. A sorozat népszerűségének köszönhetően a mesés Kirsten Vangsness meghódította a világot tökéletesen egyedi, csodálatosan eklektikus stílusával. Igazi élmény volt beszélgetni vele a riporternek.

– Nagyon fontos tagja vagy a Gyilkos elmék stábjának. Hogyan bírkóztál meg az ezzel járó globális, szinte kultuszszerű népszerűséggel?

– Először is, őszintén meglep, hogy globális és kultuszszerű a népszerűségünk. Azt hiszem, így birkózom meg a dologgal. Bár mindig elfelejtem, mennyire népszerű is a sorozat, így mindig tökéletesen meglepetésként ér, amikor valaki felismer, mert ami engem illet, én csak elmegyek dolgozni, ezért pénzt kapok, és már csak ez egy fantasztikus dolog. Mindig elfelejtem, hogy az emberek is nézik a sorozatot.

A Gyilkos Elmék igen komor témájú. A te vidámkaraktered jelent némi felüdülést a nézők számára. Nem találod túl nehéznek, hogy szerepet vállalsz borzalmas, gyakran szívszaggató történetekben?

A színjátszásból élek, azt csinálom, amiről mindig is álmodtam, és ez tesz engem igazán boldoggá. Szomorú és ijesztő történeket tálalunk a nézők elé, de a nap végeztével ennek vége van, és azt hiszem, nem volna hiteles részemről, ha kifordulnék önmagamból egy szerep miatt, amikor ilyen jól megfizetnek, és az emberek kedvesek hozzám. Színészként az a feladatom, hogy belebújjak a karakter bőrébe, aztán képes legyek elengedni és hiba nélkül megformálni egy újabb karaktert. Volt, hogy felébredtem az éjszaka közepén, mert kísértett az, amit munka közben át kellett élnem, és volt, hogy amikor a tévében megláttam Shemart és Pagetet egy sikátorban, kezükben fegyverrel, vagy Matthew-t egy székhez kötözve, azt gondoltam: „Ó nem! A barátaim bajban vannak!” Próbálok kis rítusokat, szokásokat kialakítani, amik segítenek elszakítani a gondolataimat a munkától. Azt hiszem, mindannyiunknak ezt kellene tennünk, bármilyen munkáról is van szó.

– García egy számítógépes stréber. Téged is ennyire elbűvöl a technika és a kódok világa, vagy ez is egy olyan dolog, amit a nap végén szívesen hátrahagysz?

Engem inkább a képernyőn cikázó színek bűvölnek el, és a gyorsaság, amellyel a kódok futnak, de egyáltalán nem érdekelnek a számítógépek. Persze tudom használni a sajátomat, és nagyon értek az iTune-programokhoz is, de ez minden. Furcsa módon a barátnőm/jegyesem egy igazi számítógépes zseni, ő sokat szokott segíteni nekem.

– Mennyi átfedés van Penélope és Kirsten stílusa között?

– Azt hiszem, majdnem tökéletes az átfedés. Szerintem García egy divatzseni. Az én stílusom bizarr, úgy öltözködöm, mint egy űrbéli 7 éves kalóz. Amiben egyformák vagyunk, az az, hogy mindketten szeretjük kifejezni magunkat az öltözködésmódunkban, szeretjük kiengedni a palackból különcségünket, mindkettőnknek van egy egészséges vásárlási szenvedélye, imádjuk Napette Lapore-t és a színeket. Garcíának nagyon összetett stílusa van, ő (és BJ Rogers, ruhatervező) sokat tanított nekem a divatról. Én színházi lány vagyok, szóval sokkal szertelenebb. Az én stílusom jóval jelmezszerűbb, és a szoknyáim is rövidebbek.

– A merészséged igazi stílus ikonná tett téged a nők számára az egész világon. Milyen érzés ez?

Ezt nem tudtam. Komoly? Repes a szívem, ilyen érzés. Wow! Tudod, soha nem jártam sehol másutt, csak Észak-Amerikában. Azt hiszem, ideje volna elmennem oda is, ahol stílusikon vagyok. A múlt héten Paget mutatott egy magazint, amelyben úgy tüntettek fel, mint a legrosszabban öltözött hírességet, szóval most elég vegyes érzelmek dúlnak bennem, mert félek attól, hogy kinevetnek, de büszke és boldog is vagyok, mert önmagam örömére öltözködöm, és nem azért, hogy a „normális” embereket kiszolgáljam. Pagetnek nagyon tetszett az a fotó. Kivágta a magazinból, és kitűzte az öltöző falára.

– Meghalunk azért, hogy tudjuk, honnan szerzed be a fantasztikusan menő cuccaidat?

García cuccaira célzol? Azok mind BJ, a ruhatervezőnk munkái... de én? Az én ruháim olyanok, mintha középiskolai cuccokból lennének összeszedve. Számomra az öltözködés olyan, mint egy terv, de általában ugyanazokhoz a dolgokhoz vonzódom, szóval ebből a szempontból elég unalmas a ruhatáram. Szeretem a lányos dolgokat, szeretek ugrándozni, szeretem a cicákat, meg a szalagokat. Mindezt egyszerűen csak egymásra dobálom, és próbálok kihozni belőlük valamit. Az ékszereim mind kézzel készítettek.

– Leginkább az öltöztető érdeme, hogy Garcíának ilyen egyedi a stílusa?

– Együtt találjuk ki, tényleg. Van egy csomó összeállítás, és együtt kiválasztjuk, melyik néz ki a legjobban. Majd BJ gondoskodik a megfelelő kiegészítőkről. Előfordul, hogy én is behozok egy-két dolgot, amit magamnak vettem, de otthon a tükör előtt felpróbálván rájöttem, hogy ez nem én vagyok, hanem inkább Penélope. A frizurák kiválasztásában elég sok szerepem van.

– Úgy tudjuk, szeretsz olyan ruhákat tervezni, amik illenek a stílusodhoz. Milyen dolgokat tervezel, és terveztél-e már ruhát Garcíának?

– Igazán meg kellene tanulnom jól varrni. Őszinte leszek, én csak szétvagdosok dolgokat, aztán összefércelem őket, általában ez az, amit én tervezésnek hívok. Szeretek filctollal rajzolgatni anyagokra, kabátokra, szeretek új nyakkivágást csinálni a blúzokra, szeretek úgy viselni hálóinget, mintha ruha volna, és szeretem, ha úgy csinálom meg őket, hogy valóban ruhának látsszanak. Ez az, amiben én és García a leginkább különbözünk. Ő jóval összeszedettebb, én olyan vagyok, mint egy punk rocker.

– Ha már divatról beszélünk, érdemes megemlíteni Matthew Gray Gublert, aki, úgy tűnik, újra divatba hozta a retro stílust az egyedi, stréber  öltözködésével. Egyetértesz abban, hogy az ő idétlen ruhái igazán elegánsak a maguk nemében?

– Hogyne! Ő nagyon divatos! Van egy csomó régi öltönye, és tényleg bármiben istenien néz ki. Paget szintén elragadóan öltözködik, sokszor vásárol az Ebayen, és büszkén újságolja, ha tud venni egy ruhát 10 dollárért.

– Sokat vagy együtt a munkatársaiddal?

Igen. Sokszor megyek el Pagethez, bort iszunk és sajtot eszünk. Az egész csapat meg szokta nézni a színdarabokat, amikben játszom. AJ akkor is eljött, amikor 8 hónapos várandós volt. Shemar legalább kétszer nézi meg az előadásokat, és mindig legelöl ül, ez annyira édes. Tényleg nagyon imádjuk egymást a való életben is. Mindannyian meg szoktuk látogatni Joe-t a nyári szünetben, és nemrég Disneylandben voltam Thomas családjával.

– A sorozatban García mindenkit szeret, de különleges kötelék van közte és Morgan között. Hogyan írnád le a kapcsolatukat?

Azt hiszem ők lelki társak.

– Úgy tudjuk, szerepet kaptál a Gyilkos elmék idén induló spinoff sorozatában. Izgatott vagy, hogy mindkét produkcióban részt veszel?

Igen. Még csak most kezdtünk el forgatni, szóval nincs sok mondanivalóm erről, de ez egy igazi kaland lesz. Ennyit tudok, meg azt, hogy lehetőségem nyílt egy másik nagyon tehetséges gárdával is együtt dolgozni. Egészen más lesz, és nagyon kiváncsian várom.

– Nemrég kezdődtek el újra a forgatások. Biztosan nagyon nehéz a „lányok” nélkül folytatni a munkát. Hogyan birkóztatok meg a gondolattal, hogy JJ és Prentiss karaktere hamarosan kiírásra kerül a sorozatból?

– Legbelül tudom, hogy AJ és Paget felül fog emelkedni ezen, és nagyobb, jobb dolgokban fognak részt venni, és hogy az egyetlen vesztes itt maga a CBS, mert el kellett engedniük ezt a két tehetséges, erős, elképesztő nőt, akik nagy szerepet játszottak abban, hogy ez a sorozat ilyen sikeres lett. Nem értek egyet a döntéssel, egyáltalán, és frusztrál, de ahogy már mondtam, mindketten jobb dolgokra hivatottak. AJ már leforgatta az utolsó jelenetét is, és ez szívszaggató volt, még most is az. Őrülten hiányzik nekem (de megegyeztünk, hogy mindenképpen tartjuk a kapcsolatot). Paget pedig velünk marad még erre az évre, hála az égnek, és én inkább a jelenben élek, és élvezem, ami most van. Egy év múlva ez a két nő valami új, fantasztikus dolgot fog csinálni, és én látni fogom, ahogy megnyerik az Emmyt, vagy a Tonyt, vagy bármilyen díjat.

– Egy tökéletes fantáziavilágban mi történne Penélope Garcíával a jövőben?

Azt akarom, hogy egy kastélyban éljen Derek Morgannel, és énekesnő legyen egy bandában, akik Lady Gaga- és Duran Duran-feldolgozásokat csinálnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek