Starity

14 híresség, aki majdnem szerepet kapott a Harry Potterben

2016. július 19. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem lehetett könnyű dolga a szereplőválogatást végző csapatnak, amikor egy olyan grandiózus művet készültek filmre vinni, mint a Harry Potter. Cikkünkben bemutatjuk azokat a színészeket és színésznőket, akik előtt elhúzták a mézes madzagot, de végül nem kapták meg a nekik szánt szerepeket.

hirdetés

Hugh Grant

Eredetileg Hugh Grant alakította volna a nárcisztikus Sötét Varázslatok Kivédése tanárt, Gilderoy Lockhartot a második Potter-filmben, ám a színész nem tudta átütemezni a munkáit, így végül elutasította a szerepet, ami Kenneth Branagh-nél landolt.

Liam Aiken

Az Édesek és mostohákk című filmmel ismertté vált színészt Harry Potter szerepéért hallgatták meg, amit meg is kapott, ám még aznap közölték vele a készítők, hogy inkább Daniel Radcliffe-nek adják a bizonyítás lehetőségét, mert mint mondták: Harrynek britnek kell lennie.

Ian McKellen & Peter O'Toole

A brit Golden Globe-díjas McKellenre Albus Dumbledore szerepét bízták volna rá, ám a producerek mégis inkább Richard Harris mellett tették le a voksukat. Utóbbi egyébként unokája nyomására vállalta el a szerepet, halála után pedig Peter O'Toole-nak akarták adni a bizonyítás lehetőségét, de ő romló egészségügyi állapotára való tekintettel nem fogadta el azt. Végül Michael Gambon kelthette életre a Roxfort igazgatóját az utolsó hat filmben.

Tilda Swinton

A Narnia krónikáiból ismert színésznőről kevesen tudják, hogy eredetileg neki ajánlották fel Sybill Trelawney professzor életre keltését, de mivel nem szimpatizált a karakterrel, elutasította a szerepet, ami így Emma Thompsonhoz került.

Tim Roth

A rendezőként is népszerű színészt Perselus Piton szerepéért hallgatták meg, de a Harry Potter-sorozat helyett A majmok bolygója című filmre esett a választása. Később maga J. K. Rowling választotta ki Alan Rickmant a kissé zord, ám szerethetőbb bájitaltan tanár szerepére.

Bob Hoskins

A Hook sztárjának számták a készítők Horatius Lumpsluck szerepét, ám amikor a forgatásokra került a sor, Jim Broadbent bizonyíthatott.

Jamie Campbell-Bower

A színész élt-halt azért, hogy ő alakíthassa Tom Denemet, azaz a fiatal Voldemortot, de végül a szerepet Frank Dillane-nek adták a készítők. Hogy Jamie-t kárpótolják, végül övé lett a lehetőség, hogy életre keltse a fiatal Gellert Grindelwaldot, valamint kisebb szerepet kapott a szintén nagy sikernek örvendett Alkonyat-sorozatban.

Naomi Watts

A színésznőnek Narcissa Malfoy szerepét ajánlották, ám ügynöksége lebeszélte róla Naomit, így végül Helen McRory keltette életre a karaktert – aki egyébként eredetileg Narcissa testvérének, Bellatrix Lestrange-nek a szerepére pályázott.

Rosamund Pike

A Büszkeség és balítélet sztárjának kínálták fel először a Reggeli Próféta minden lében kanál újságírójának, Rita Vitrolnak a szerepét, de ő nem látott fantáziát a karakterben. Miranda Richardson azonban annál inkább, így boldogan fogadta a felajánlott lehetőséget.

David Thewlis

A brit tehetség Mógus professzor szerepére jelentkezett elsőként, de nem kapta meg, ugyanis a készítők alkalmasabbnak látták őt az ugyancsak Sötét Varázslatok Kivédését tanító Remus Lupin szerepére – Mógust pedig Ian Hart alakította.

Kate Winslet

A Titanic-kal híressé vált színésznő volt a producerek elsődleges választása a Hollóhát szellemének, a Szürke Hölgynek a szerepére, de Kate-nél szóba sem jöhetett Hollóháti Heléna életre keltése, mert ügynökei elutasították még az ötletet is. A szerep végül Kelly Macdonaldnál kötött ki.

Robin Williams

A 2014-ben elhunyt színészóriást szemelte ki a Harry Potter-filmeket forgalmazó Warner Bros. Pictures a Roxfort kulcs- és háztájőrzőjének, Rubeus Hagridnak a szerepére, J. K. Rowling azonban felülírta az elképzelést, mert azt szerette volna, ha a főbb karaktereket brit színészek keltik életre, így a szerepet Robbie Coltrane kapta.

J. K. Rowling

A történet írónője a készítők elé terjesztette abbéli szándékát, hogy szeretné ő játszani Lily Pottert, mivel neki a szemszíne is egyezik a karakterével, de végül Geraldine Somerville-nél landolt a nyúlfarknyi szerep.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek