Starity

Sia megszerezte első listavezető pozícióját az Egyesült Államokban

2016. július 26. 07:07   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Habár az ausztrál származású énekesnő dalszerzőként már megfordult az amerikai Billboard Hot 100 élén, most karrierjében először előadóként is sikerült elérnie a csúcsot.

hirdetés
Sia megszerezte első listavezető pozícióját az Egyesült Államokban

Sia megszerezte karrierje első listavezető pozícióját az Egyesült Államokban a Cheap Thrills című kislemezével. Az első helyen Sean Paul rapperrel osztozkodik az énekesnő, hiszen a páros közös felvételével vált ilyen népszerűvé a dal. Míg előadóként Siának ez az első olyan dala, amivel a csúcsra ért, Sean Paul több mint tíz év eltelte után léphetett vissza a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A This Is Acting című nagylemezen megtalálható dal a Monkey Puzzle/RCA Records kiadók gondozásában jelent meg idén februárban és a Billboard Hot 100 történetének ez az 1056. olyan dala, amely elérte az első helyet. Sia valószínűleg szerencsésnek gondolhatja magát, hiszen eredetileg a Cheap Thrills című dalt Rihanna ANTI című albumára írta meg, ám azt végezetül ő maga vette fel a stúdióban és vitte sikerre. 2012-ben egyébként Rihanna Diamonds című, szintén Sia által írt dallal három hétig vezette a Hot 100-at az Egyesült Államokban.

Továbbá azért is jeles eseménynek lehetünk tanúi, mivel most már 16 éve, hogy 40 év feletti nő nem vezette a Billboard Hot 100-at. Utoljára 1999-ben, illetve 2000-ben voltak listavezetők az akkor 52 éves Cher, valamint a 42 éves Madonna dalai. Ezenkívül a Cheap Thrills azért is kiemelkedő, mert összesen 23 héten át küzdött a csúcsra jutással.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek