Starity

Visszavonul Király Gábor

2016. augusztus 03. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar válogatott kapusa 107-szer ölthette magára hazánk színét, legutóbb a 2016-os Európa bajnokságon.

hirdetés

18 év után testi okokra hivatkozva hagyja ott a magyar válogatottat Magyarország eddigi legjobb kapusa. A főleg szürke mackónadrágjáról elhíresült játékos a Haladás csapatában kezdte pályafutását, onnan pedig egyenesen a német Hertha BSC-hez igazolt, amellyel lehetősége volt szerepelni a Bajnkok Ligájában is. Késöbb olyan csapatokban is megfordult, mint például Crystal Palace, a West Ham United, az Asston Villa, a Burnley, a Fulham, a Bayer Leverkusen vagy az 1860 Müchen. Tavaly nyáron igazolt vissza Szombathelyre. 

Az EB mind a négy magyar meccsén Király védte a hazánk kapuját. Döntéséről saját weboldalán tájékoztatta a nagyközönséget, melyet változatlanul közlünk.

Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötezelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év -ebből 18 válogatottként- nem múlt el a testemben nyomtalanul. A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több, mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ! Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy. Bernd Storck, szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek és amiután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”. Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, bíztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik. Márcsak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként. A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek