Starity

Bemutatkozik a Black Pink

2016. augusztus 08. 14:02   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú várakozás után idén augusztusban debütált a YG Entertainment legújabb lánycsapa, a Black Pink.

hirdetés

Hét év telt el a YG Entertainment utolsó lánycsapata, a 2NE1 debütálás óta, így nem csoda, hogy a rajongók nagy figyelmet fordítottak a cég új, készülődő lánycsapatának, amit már évek óta ígértek. A csapatot a nagyérdemű sokáig csak Pink Punk néven emlegette, és úgy gondolták, hogy legalább kilenc főt fog számlálni. Több gyakornok neve is felmerült, illetve kitudódott a projekt kapcsán, de igazából nem lehetett tudni semmi pontosat.

Megannyi várakozás és találgatás után 2016 májusában jelentette be az ügynökség, hogy az új lánycsapatát júliusban – pontosabban július végén – szeretné bemutatni, és júniustól kezdve minden héten bemutatnak egy tagot. A belejentéshez híven június 1-jén Jennie mutatkozott be, akit egy hét múlva Lisa, majd Jisoo és végül Rosé követett. Kicsit később nyilvánosságra hozták, hogy Black Pink néven fog a kvartett tevénykedni, július ötödikén pedig egy dance practice videóval csigázták tovább a kedélyeket, melyre azóta több mint hatmillióan kattintottak.

A Black Pink debütáló kislemeze végül augusztus 8-án (koreai idő szerint este nyolckor) jelent meg SQUARE ONE címmel. A korongra összesen két dal került, amikhez látványos rövidfilmeket forgattak a lányok. Amíg a 붐바야 (BOOMBAYAH) egy gyors tempojú EDM elemekkel fűszerezett nótára sikeredett, addig a 휘파람 (Whistle) egy minimalista hip-hop alapú szám lett. A dalokat egyébként Teddy és Bekuh Boom írta; az album producerei pedig Teddy illetve Future Bounce volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek