Starity

Magyarország jelenleg a harmadik az olimpiai éremtáblázaton

2016. augusztus 10. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hat éremmel büszkélkedhetnek hazánk legjobbjai – mindezt két különböző sportágból szerezték.

hirdetés
Magyarország jelenleg a harmadik az olimpiai éremtáblázaton

Újabb szerencsés napot tudhatnak maguk mögött a magyar olimpikonok. Első aranyunkat vívásból szereztünk Szász Emese jóvoltából, majd ezt követte Hosszú Katinka két aranya (megkoronázva ezt egy szenzációs világrekorddal), úszásban.

Tegnap este pedig szó szerint karnyújtásnyira voltunk a negyedik aranyunktól: Imre Géza magabiztosan menetelt a döntőbe, ahová nagyon rögös és meglehetősen szívszorító út vezetett, miután saját honfitársával, Boczkó Gáborral kellett megküzdenie. A döntőben öt tusnyi különbséget sikerült játszania, azonban az utolsó pillanatban dél-koreai ellenfele behozta a különbséget, sőt eggyel meg is verte a világbajnok magyart. 

Az este ekkor még korántsem ért véget: a következő magyar érdekeltségű szám magyar idő szerint hajnal negyed négykor került megrendezésre. A medencében két magyar is viaskodott: Cseh László és Kenderesi Tamás. Bár Cseh 50 méter után elsőként fordult, mégis az utóbbi bizonyult sikeresebbnek. Kenderesi Tamás harmadik helyezettként szállt ki a medencéből, habár az előfutamokon elsőként végzett – ezzel maga mögé utasítva a tizenkilencszeres olimpiai bajnok Michael Phelphst. Az estét Hosszú Katinka harmadik aranya koronázta meg – ezzel olimpiai rekordot döntve.

Természetesen a megmérettetés korántsem ért véget, ugyanis ma is tovább izgulhatunk a magyar sportolókért. Ma pástra lép Mohamed Aida tőrvívó, medencébe ugrik a magyar vizilabda válogatott Görögország ellen. Uszóink mind egyéniben, mind váltóban úsznak a további sikerekért. Tátrai Miklós pedig jelenleg is 50 méteren bizonyít sportlövészetben. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek