Starity

Megjelent a Hidden Figures előzetese

2016. augusztus 16. 16:04   |   Szerző: Psyché

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A képregény adaptációk és remake filmek aranykorát éljük, de mi a helyzet azokkal, akik valami felfrissülésre vágynak a mozikban?

hirdetés
Megjelent a Hidden Figures előzetese
Fotó: 20th Century Fox

A 20th Century Fox gondozásában jelenik meg az amerikai mozikban 2017. január 13-án a Hidden Figures igaz történeten nyugvó drámafilm. A történet szerint az afroamerikai matematikus, Katherine Johnson és két munkatársa, Dorothy Vaughan és Mary Jackson csatlakoznak a NASA űrkutatási projektjéhez. A három hölgyet a csupa fehérbőrű, amerikai közegben rengeteg attrocitás éri, mind a nemük, mind a bőrszínük miatt, azonban a lányok megmutatják, mire is képesek. 

Formabontó filmhez méltóan, a Hidden Figures szereplőgárdája is sokszínű: a főszerepet Taraji P. Henson színésznő és aktivista játssza, akit a legtöbben a Fekete átok vagy a Benjamin Button különös élete című filmekből ismerhet a nagyközönség. Két barátnőjét, Janelle Monáe énekesnő és dalszövegíró, illetve a Golden Globe- és BAFTA-díjas Octavia Spencer színésznő alakítja majd. 

A stábhoz csatlakozott többek közt Kevin Costner, aki az űrprogram fejesének, Al Harrisonnak a bőrébe bújik majd, továbbá Kirsten Dunst és Jim Parsons is számos jelenetben feltűnik majd, mint a projekt résztvevői és tervezői. 

A film célja, hogy minden embert nemtől és bőrszíntől függetlenül inspirálja arra, hogy merjenek nagyot álmodni és küzdeni érte – a forgatókönyvírók pontosan erre összpontosítottak, miközben Margot Lee Shetterly könyvét vették a mozi alapjának. Érdekesség, hogy a komoly mondanivaló ellenére, a filmzenét a könnyed, vidám popzenész, Pharrel Williams szolgáltatja a produkcióhoz. 

A forgatás idén márciusban kezdődött el Atlantában, az amerikai mozikba 2017 telén érkezik a film. Hazai premierről egyelőre még nincs hír. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek