Starity

Sziget 2016: David Guetta kiégett, Tinie Tempah győzött

2016. augusztus 18. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus 14-e a buliról szólt a Sziget fesztiválon, hiszen olyan előadókat köszönhettünk egymás után, mint Tinie Tempah, David Guetta és Zedd, így minden fesztiválozó előkészíthette a kényelmes, táncoscipőjét.

hirdetés

A nagyszínpados sort a Halott Pénz kezdte délután négykor, ahol a közönség meglepően foghíjas, de legalább annál lelkesebb volt. Őket váltotta a kanadai banda, a Sum 41, akik a punkkedvelők között aratnak egyre nagyobb sikert.

Tinie Tempah fél nyolckor érkezett a színpadra, minimális késéssel a DJ-je nyitotta meg a bulióra kezdetét. Tinie első nagy slágere a Pass Out volt, most pedig visszatért a Girls Like szerzeményével, emellett pedig fergeteges show-t csinált a 16-os Summer Ballon nem is olyan régen.

Fotó: Halmai Klaudia / Starity.hu

A barátainkkal körülbelül középen helyezkedtünk el, hiszen a tömeg szellősnek ígérkezett, és onnan még pont láttuk a színpadot, meg ám-blokk mindent: kivetítő, fények, tömeg.

El kell mondanunk, Tinie egy szörnyen szerethető figura, és hihetetlenül izgatott volt, hogy elmondása szerint 50 ezer embernek adhatott elő. Unatkozó arcokat mi nem láttunk, és nem is volt rá lehetőségünk, hiszen a rapper folyamatosan gondoskodott arról, hogy fenntartsa a hangulatot, így most a magyar és a sok-sok külföldi szitizens be tudta bizonyítani: ők tudnak bulizni, ha adott a plattform.

Tinie bemutatta itt először legújabb szerzeményét Wizkiddel, a Mamacitát is, hiszen ennyire jónak titulálta a közönséget. Megkérte, hogy a kamerákat mindenki készítse be, majd elkezdték megtanítani a dalnak a refrénjét, hogy együtt tudjuk vele énekelni.

Tinie Tempah & a közönsége / Fotó: @Tiniegram, Instagram
Fotó: Halmai Klaudia / Starity.hu

Tempah egyébként nem felejtette el megemlíteni, hogy az új albuma szeptemberben érkezik, és azzal szeretne visszatérni hazánkba, hiszen az idei év legnagyobb buliján vett részt – volt itt pezsgőlocsolás a közönségre, pacsizás, flörtölés az első sorral, ugráltatás, és valami, amire senki nem számított.

Az utolsó dalnál Tinie bejelentette, hogy sajnos lejárt a szettjük ideje, amit egy rövid, de annál hangosabb boo-ogás fogadott. A rapper erre megígérte, hogy az utolsó lesz a legőrültebb része a show-nak, és fantasztikus lesz, ígéri. Felfestette, hogy a refrénnél a tömeg fusson balra, majd jobbra, ezt megismételve kétszer. Egymásra néztünk, majd hátra: a Sziget időközben megtelt, esélyünk sem volt elfutni a biztos összetaposás elől, hiszen előttünk 2 ezer ember, mögöttünk 40 ezer. A kollégám erre fogott, arcon csókolt, és azt mondta: Vivikém, örülök, hogy ismertelek, most meghalunk.

Elérkezett a rész, Tempah kérdezte, hogy készenállunk-e, mire körülbelül mindenki ordította, hogy NO!, vagyis nem, de ez őt nem érdekelte, és mondta, hogy „let's go” – ezzel pedig megindult a „futás”, ami annyiból állt, hogy estünk balra, meg jobbra, több ezer emberrel együtt, és imádkoztunk, ne essünk el. Őrület volt, de így, hogy az élők között maradtam, most már tudok a helyzeten nevetni.

Tinie Tempah a Deák Ferenc téren található felirattal / Fotó: @Tiniegram, Instagram

Tempah után volt egy órás szünet, és az arcok felvillanyozottak voltak, több beszélgetést elcsíptem, hogy életük buliján vettek részt. Tényleg, le a kalappal a brit előadó előtt, aki egyébként azzal kezdte a szettjét, hogy magyar zászlót tekert a teste köré.

Guetta pontosan kezdett viszont, talán pár perccel korábban is, 21:28 felé. A dallista eleje egészen jó volt, azonban a probléma már itt is elkezdődött: fél perc énekrész, 5 perc tucc-tucc, a váltás két szám között nagyon éles volt, nem vezette át szépen, és őszintén, a listára ráfért volna frissítés, csomó két-három éves slágert adott, az új dalai közül keveset vett elő, viszont felcsendült jó pár 2009-es szerzeménye.

Fotó: Halmai Klaudia / Starity.hu

David Guetta bár rettentően normális pali, nagyon szerethető karakter ő is, ez most valahogy nem volt ott. Nagy buli nem volt, táncolni nem lehetett, csak fejet bólogatni a ritmusra, és talán rázni hozzá a testrészeid. Ahogy mi láttuk, ezt a fajta zenei megoldást inkább az idősebb közönség tudta élvezni, mi másra számítottunk. Összehasonlítani például nem lehet a tavalyi titánnal, Avicii-vel, aki óriási show-t és bulit csinált egy szédületes, és friss repertoárral.

Zedd buliját pedig a nagy érdeklődés végett 2:30-ról hajnali egyre tették át a Telekom arénában, ám a bejutás így is nehéz volt, rengeteg ember tömörült össze. Bár az orosz DJ is inkább gépiesített zenét adott, a listája valahogy frissebb, és fiatalosabb volt, mint a már műfajában legendásnak titulált Guettának.

Tinie Tempah és David Guetta a backstageben / Fotó: @davidguetta, Instagram

Ennek ellenére a látvány megint elképesztő volt minden egyes show-nál, a külön programok pedig még mindig elszórakoztattak, amikor éppen nem koncerten csápolsz a barátaiddal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek