Starity

15+ sztár, aki nyíltan LMBTQ-közösség tagja

2016. szeptember 02. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjainkban egyre több LMBTQ-közösséghez tartozó sztár vállalja fel másságát, bátorítva ezzel leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű rajongóikat. Cikkünkben 15 olyan hírességet mutatunk be, akik nem féltek felfedni, kik is ők valójában.

hirdetés

Sia

Mint ismeretes, az ausztrál énekesnő nagyon kevés betekintést enged a magánéletébe, még arcát is eltakarja. Éppen ezért merész lépésnek számított, mikor 2013 augusztusában a következőt csiripelte:

Nem vagyok heteroszexuális. Nem gondolom, hogy leszbikus lennék, mert eddig főként férfiakkal jártam. Emellett viszont természetesen nőkkel is.

A sztár legrégebbi rajongóit ez persze nem lepte meg, mivel Sia évekkel ezelőtt is nyíltan beszélt szexualitásáról. Egy 2008-as interjúban felfedte, problémái adódtak szerelmi életében, egy amerikai lány miatt.

Számomra nagyon is komoly az ügy. Hogy neki is az-e, nem tudom.

Billie Joe Armstrong

A Green Day frontembere egy 1995-ös interjúban fedte fel, nem heteroszexuális.

Azt hiszem, mindig is biszexuális voltam. Mármint, mindig is érdekelt a téma. Úgy gondolom, minden ember biszexuálisnak születik, és csak a szülők és a társadalom veri beléjük, hogy »ó, ezt nem szabadna«. Tabuként kezelik. Azt sulykolják belénk, hogy rossz, pedig egyáltalán nem így van. Nagyon is szép dolog.

Ellen Page

Lassan három éve, hogy a gyönyörű színésznő beszédet mondott egy Las Vegas-i LGBTQ témájú konferencián, és ezzel minden bizonnyal az egész élete megváltozott.

Többek között azért vagyok itt ma, mert meleg vagyok. Már belefáradtam a rejtőzködésbe, és abba, hogy hazudnom kell. Szenvedett a mentális egészségem, szenvedtek a kapcsolataim.

Robert Downey Jr.

Az évek során számos pletyka kapott szárnyra arról, hogy a sármos színész talán nem csak a nőket kedveli. A sztár végül 2008-ban tett pontot az ügy végére egy meglehetősen ködös nyilatkozattal.

Sokan úgy vélik, biszexuális vagyok. Ez rendjén van így. Arra születni kell, hogy ne görcsölj rá a saját szexualitásodra. Semmiféle cimkét nem választottam magamnak, csak játszadoztam. Próbálgattam dolgokat.

Cara Delevingne

A szupermodell két évvel ezelőtt fedte fel valós énjét, akkortájt ugyanis a szintén biszexuális Michelle Rodriguezzel randizott. A tavalyi év során többször is nyilatkozott szexualitásával kapcsolatban.

Hosszú ideig tartott, míg megbarátkoztam a gondolattal, de aztán 20 éves koromban beleszerettem egy lányba, akkor el kellett fogadnom.

Cara nagyjából egy évvel ezelőtt találta meg a boldogságot St. Vincent énekesnő oldalán, akivel a pletykák szerint már el is jegyezték egymást.

Tim Cook

Az Apple vezérigazgatója két éve nyílt levélben osztotta meg gondolatait a coming outról.

Szakmában töltött éveim során mindig is igyekeztem megóvni a privát szférámat. Visszafogott családból származom, nem szeretem magamra vonni a figyelmet. [...] De rájöttem, hogy ezen törekvésem miatt eddig nem tehettem meg valami sokkal fontosabbat. [...] Büszke vagyok arra, hogy meleg vagyok, és ez az egyik legnagyobb ajándék, amit Istentől kaptam. [...] Ha bárki a világon könnyebben fogadja el magát amiatt, mert az Apple vezetője meleg, akkor megérte feladnom a magánéletemet ezért.

Fergie

A sztár 2009-ben beszélt arról, hogy mindkét nemhez vonzódik, a férjét pedig kapcsolatuk kezdetén beavatta ebbe.

Gyönyörűnek tartom a nőket, és sok tapasztalatom van velük. Nem szégyellem. De attól, hogy szeretem a lányokat, nem léphetek félre. A terapeutámmal átbeszéltük ezt, és megtanultam, hogy a megcsalás akkor is megcsalás, ha nővel történik, tehát vannak szabályaim.

Sam Smith

A legújabb James Bond film főcímdalának énekese humoránál volt, mikor Ellen DeGeneres műsorában a nyilvános coming outról beszélt.

Nem is viselt meg annyira. Kábé négyéves koromban már megejtettem

– mondta, mire a közönség nevetésben tört ki.

Anyám már hároméves koromban tudta. Nagyon fiatalon bújtam elő, úgyhogy az albumom kiadása előtt csupán úgy éreztem, meg kéne említenem, hogy meleg vagyok.

Sam egyébként egy online magazinnak vallotta be először, hogy homoszexuális, amikor az albumának inspirációját „he”-ként emlegette, „she” helyett.

Laverne Cox

A tehetséges színésznőt a legtöbben az Orange Is The New Black című sorozatból ismerhetik, amiben egy transznemű karaktert kelt életre. Cox azonban a magánéletében is kiállta az ezzel járó megpróbáltatásokat, amit sosem titkolt a nyilvánosság előtt.

Gyerekként mindenki azt mondta nekem, fiú vagyok, de én úgy éreztem, hogy lány. Abban reménykedtem, hogy kamaszkoromban nő lesz belőlem

– nyilatkozta korábban a Telegraphnak az aktivistaként is ismert sztár.

Adam Lambert

Adam Lambert az American Idol 8. évadában tűnt fel, ahol rögtön megindult a találgatás szexualitását illetően. Lambert bár a műsor alatt nem szólalt meg, első interjújában a Rolling Stone-ban magától kezdte el a témát:

Szerintem senkit nem fog meglepni, ha azt mondom, meleg vagyok.

Adam azóta is büszkén él és lép fel, elmondása szerint nem akar rejtegetni semmit az emberek elől, azonban szeretné, ha tudnánk, hogy a nőket is gyönyörűnek gondolja.

Leveleket kapok emberektől, illetve gyakran személyesen hallom vissza, hogy nagyon tudatlanak voltak a leszbikusokkal vagy a melegekkel kapcsolatban, így elzárkoztak a kérdéstől. De mikor látták, hogy én mit képviselek, mint énekes, és mit próbálok üzenni a rajongóimnak, lassan, de biztosan nyitottabbak lettek, és most már teljesen elfogadóak. Ezt egy gyönyörű dolognak tartom, és az egyik legnagyobb jutalom a karrierem során. 

Neil Patrick Harris

A színész már egy évtizede nem titkolózik.

Boldogan oszlatok el minden kételyt és félreértést, és büszkén mondom ki, hogy egy nagyon elégedett meleg férfi vagyok, aki teljes életet él és elképesztően szerencsés, hogy remek emberekkel dolgozhat a filmiparban.

Harris és férje két gyermeket nevel, otthonukba pedig korábbi cikkünk enged bepillantást.

Patricia Yurena Rodríguez

A spanyol szépségkirálynő 2014 augusztusában hozta nyilvánosságra, hogy saját neméhez vonzódik, ezzel pedig ő lett az első vállaltan meleg hölgy az ágazatban. A coming outnak igen egyszerű módját választotta: az Instagramon osztott meg egy képet magáról és barátnőjéről, Vanesáról. 

Amy Winehouse

A néhány évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt tehetség biszexuálisnak vallotta magát.

Na, és? A lányokat is szeretem. Voltak kapcsolataim nőkkel, de ez nem jelenti, hogy jelenleg nem Blake-et [Amy férje 2009-ig - a szerk.] szeretem.

Drew Barrymore

A biszexuális színésznő 2003-ban ejtett szót arról, hogy mindkét nemhez vonzódik.

Hogy tetszenek-e a nők? Igen. Nagyon is. Szerintem két nő együtt gyönyörű, csakúgy, mint egy férfi és egy nő páros

– nyilatkozta. Később felröppent egy pletyka, miszerint viszonya volt a Jane magazin szerkesztőjével, Jane Pratt-tel, ám a szóbeszédet sosem kommentálta Drew.

Jane Lynch

A Glee házsártos tesitanárját alakító színésznő vállaltan leszbikus. Mivel konzervatív környezetben nőtt fel, számára valódi küzdelem volt, míg elfogadta önmagát:

Emlékszem, azt írtam a naplómba, hogy »Meleg vagyok. De erről soha, senki sem tudhat« 

Az It Got Better című websorozatban elárulta, tinikorában az segített neki, hogy összebarátkozott egy meleg fiúval.

Fura, de sosem beszéltük ezt meg. Nem volt olyan, hogy »hé, te is meleg vagy?« Soha. De pontosan az jelentett menedéket, hogy kimondatlan volt közöttünk.

Kristen Stewart

A 2015-ös év nem sok jót hozott a színésznő számára: a média erőszakosan igyekezett befurakodni magánéletébe, miután felröppent a pletyka, hogy egy párt alkot közeli barátnőjével. Kristen hónapokig egyáltalán nem kommentálta az eseményeket, majd tavaly augusztusban mégis megtette ezt.

Keressetek csak rám a Google-ön, nem titkolózom.

Bár a mai napig elzárkózik attól, hogy cimkéket aggasson magára, idén júliusban ismét szót ejtett érzéseiről.

Jelenleg elképesztően szerelmes vagyok a barátnőmbe. Néhányszor szétmentünk, de mindig visszataláltunk egymáshoz.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres Amerika egyik kedvenc műsorvezetője. Több éve, még a TIME magazinnak vallotta be először, hogy leszbikus.

Ijesztő volt és őrületes

– mondta Ellen, aki az elején tartott attól, hogy elrontja a kerrierjét ezzel a lépéssel.

Ma már 8 éve boldog házasságban él feleségével, Portia de Rossi-val.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek