Starity

J. K. Rowling hatalmasat bakizott

2016. szeptember 05. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, hiba került a gépezetbe, ugyanis mindannyiunk kedvenc írónője súlyos hibát vétett.

hirdetés
J. K. Rowling hatalmasat bakizott
Fotó: Warner Bros. Pictures

Legyünk iskolába járó tinédzserek, pályakezdő fiatalok, gyermekeiket istápoló édesanyák / édesapák vagy az unokáikra vigyázó nagymamák / nagypapák, egyvalami közös bennünk: mind ismerjük a J. K. Rowling által megálmodott varázsvilágot benne a Sötét Nagyúrral és a mi átlagos kissrácból a világ egyik legnagyobb mágusává vált Harry Pottert.

Tartsunk életünk bármely szakaszán, a szeptember 1-je valamennyiünk számára a nyár végét jelenti, ami pláne azoknak a fiataloknak jeles esemény, akik diákokként a nyarat a felhőtlen szórakozásnak szentelhették. Természetesen a varázsvilág Alma Materében, a Roxfortban is becsengettek nemrég, ám az idei különleges év volt: ekkor ült először az iskolapadba Harry és Ginny fia, Albus Perselus Potter – mintegy 19 évvel a Roxfort ostroma után. Vagy mégsem?

Biztosan ti is emlékeztek még az utolsó Harry Potter-könyvre és -filmre, melyben főhősünk legjobb barátai oldalán kíséri első roxfortos útjára a kisebbik fiát. Ez azért is fontos momentum, hiszen ekkorra 19 év telt el Harry és Voldemort Roxfort-beli 1998-as összecsapása óta. Legalábbis ettől volt hangos a sajtó a nagy napon, és amit maga az írónő, Rowling is fennhangon hirdetett, ám rajongói közül kevesen ugyan, de rávilágítottak: elszámolta magát, ugyanis 1998 + 19 az nem 2016, hanem 2017, vagyis a kisebbik Potter csak jövőre kezdik meg tanulmányait. Aucs. 

Elszámoltam magam a Harry Potter és az elátkozott gyermek miatt. Az én fejemben már eltelt az a 19 év. #VisszaARoxfortba

– mentegetőzött Rowling a Twitteren.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek