Starity

Új lemezt ad ki Vangelis

2016. szeptember 12. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem sokat lehetett hallani mostanság a görög zenei géniuszról, azonban nemrég napvilágot látott a hír, miszerint új albummal örvendezteti meg rajongóit.

hirdetés

A 73 éves zenész nevét főként a Conquest of Paradise című szerzemény kapcsán ismerik a zenerajongók. A dal 1992-ben óriási sikert aratott, és a mai napig előszeretettel játsszák a rádiók. A zeneszerző azonban 1973 óta sikeres szólókarriert tudhat magáénak, számos díjjal büszkélkedhet.

Nemrégiben készülő új lemezéről adott hírt, amely szeptember 23-án kerül a boltok polcaira. Az album azért különleges, mert a Rosetta-program ihlette a rajta helyet foglaló számokat. A Rosetta űrszonda 2014. augusztus 6-a óta végez részletes megfigyeléseket és méréseket az Európai Űrügynökség (ESA) a 67P/Churyumov-Gerasimenko-üstökös magja közvetlen közelében, a misszió során készült fotók pedig megihlették a görög zenészt is. 

Fotó: Facebook / Vangelis

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek