Starity

10 sorozat, ami több mint egy évtizede van képernyőn

2016. szeptember 12. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szeptemberrel nemcsak az ősz, hanem a sorozatszezon is beköszöntött, ám sajnos vannak olyan szériák, melyek idén már nem térnek vissza a képernyőre, míg mások hosszú éveken át képesek lekötni a tévénézőket. Vajon mi a titkuk az alkotóknak? Az izgalmas történetvezetés? A szerethető karakterek? A végtelennek tűnő poénok? Cikkünkben ezúttal tíz olyan sorozatot hoztunk el nektek, melyek már több mint tíz éve vannak képernyőn.

hirdetés

A Simpson család (The Simpsons) – Fox

Matt Groening producer és az animációért felelős csapat 1989 óta ülteti a televíziók elé a nézőket, hogy mókás, olykor tanulsággal is szolgáló történeteivel egyaránt szórakoztasson kicsiket és nagyokat. A széria folytatását a Fox csatorna vezetősége már a 2017-es szezonra is berendelte, így még jó ideig nem kell búcsút intenünk Homernak és famíliájának. A sorozat legújabb, immár huszonnyolcadik évada egyébként szeptember 25-én veszi kezdetét.

Kezdés éve: 1989

A sorozat sztárjai: Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa), Harry Shearer (Ned)

Fotó: Fox

South Park (South Park) – Comedy Central

Kétségbevonhatatlan tény, hogy a felnőttek meséjeként is emlegetett, különböző társadalmi és egyéb aktuális problémákat feszegető South Park a Comedy Central leghosszabb és egyik legnézettebb műsora, melyet a csatorna egészen 2019-ig megújított, így még sokáig élvezhetjük kedvenceink okfejtéseit.

Kezdés éve: 1997

A sorozat sztárjai: Trey Parker (Eric, Stan), Matt Stone (Kenny, Kyle), Isaac Hayes (Séf bácsi)

Fotó: Comedy Central

Különleges ügyosztály (Law & Order: Special Victims Unit) – NBC

A 90-es évek végén indult krimisorozat a mai napig nagy sikernek örvend a rajongók körében, így nem csoda, hogy az NBC berendelte a folytatását is. A széria 18. évadának első része szeptember 21-én kerül majd képernyőre.

Kezdés éve: 1999

A sorozat sztárjai: Mariska Hargitay, Ice-T, Dann Florek, Richard Belzer, Christopher Meloni

Fotó: NBC

Family Guy (Family Guy) – Fox

1999-ig kell visszalapoznunk a naptárban, ugyanis a Fox ekkor engedte útjára animált vígjátéksorozatát a Family Guy képében, mely azóta az egész világot meghódította magának. A sorozat a fentiekhez hasonlóan rövidesen (szeptember 25-én) visszatér a képernyőre – immár a 15. évadával.

Kezdés éve: 1999

A sorozat sztárjai: Seth MacFarlane (Peter, Stewie, Brian), Alex Borstein (Lois), Seth Green (Chris), Mila Kunis (Meg)

Fotó: Fox

N.C.I.S. (NCIS) – CBS

Kedvenc nyomozóinknak idén is megkegyelmezett a CBS csatorna, mely már a 14. évadnál jár. Az új rész szeptember 20-án kerül képernyőre, ám a rajongók kemény magjának nincs oka aggodalomra, ugyanis a szériát már most megújították a 15. évadra, így biztos, hogy jövőre is folytatódik a történet.

Kezdés éve: 2003

A sorozat sztárjai: Mark Harmon, Pauley Perrette, David McCallum, Michael Weatherly, Sean Murray, Brian Dietzen, Rocky Carroll, Cote de Pablo

Fotó: CBS

A Grace klinika (Grey's Anatomy) – ABC

A The Adventures of Ozzie and Harriet óta A Grace klinika az ABC csatorna leghosszabb sorozata, mely szeptember 22-én már a 13. évadával tér vissza a képernyőre, hogy újabb izgalmas esetekkel és magánéleti csavarokkal csábítsa a készülékek elé a nézőket.

Kezdés éve: 2005

A sorozat sztárjai: Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Patrick Dempsey, Sara Ramirez, Sandra Oh

Fotó: ABC

Gyilkos elmék (Criminal Minds) – CBS

2005 óta fut nagy sikerrel a CBS krimisorozata, melyben egy-egy kegyetlen gyilkossági ügy nyomozásába nyerhetünk betekintést. A fentiekhez hasonlóan olyan érzésünk van, hogy ennek a sorozatnak sem lesz már vége, hiszen évről évre hozza az elvártakat, így a csatorna újra és újra meghosszabbítja – ahogy azt idén is tette. Az új (tizenkettedik) évad szeptember 28-án veszi kezdetét.

Kezdés éve: 2005

A sorozat sztárjai: Thomas Gibson, Matthew Gray Gubler, Shemar Moore, Kirsten Vangsness, A. J. Cook, Joe Mantegna, Paget Brewster

Fotó: CBS

Odaát (Supernatural) – The CW

A Winchester-testvérek kísértetvadászata is egy soha véget nem érő történet, hiszen a srácok immár 11 éve „űzik az ipart”. A sorozatot egyébként a The WB (a Warner Bros. leányvállalata) kezdte sugározni, majd átadta annak jogait a The CW-nek 2006-ban. A történet október 13-án már a tizenkettedik évaddal fog folytatódni, melyben a készítők ígérete szerint több szerep jut Castielnek, az angyalnak is.

Kezdés éve: 2005

A sorozat sztárjai: Jared Padalecki, Jensen Ackles

Fotó: The CW

Dr. Csont (Bones) – Fox

A Fox csatorna a Dr. Csonttal bizonyította be, hogy a krimi mellett bőven megférnek a vígjáték elemei is, hiszen a széria főszereplőinek civódása valóban felüdítő kikapcsolódást ígért hosszú éveken át. Sajnos a rajongók számára rossz hír, hogy a sorozat csak jövő áprilisban tér majd vissza a tizenkettedik évaddal, mely már biztosan az utolsó lesz.

Kezdés éve: 2005

A sorozat sztárjai: Emily Deschanel, David Boreanaz, T. J. Thyne, Michaela Conlin, Tamara Taylor

Fotó: Fox

Amerikai fater (American Dad!) – TBS

A Foxon indult sorozat 2014-ben költözött át a TBS-re, és azóta is nagy sikerrel fut, akárcsak a kezdetekkor. A széria tizenkettedik évada várhatóan jövőre kerül képernyőre, ám a TBS már most megújította további három szezonra. 

Kezdés éve: 2005

A sorozat sztárjai: Seth MacFarlane (Stan), Wendy Schaal (Francine), Dee Bradley Baker (Klaus), Scott Grimes (Steve), Rachael MacFarlane (Hayley)

Fotó: TBS

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek