Starity

Kurt Cobain életben van?

2016. szeptember 14. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha a Nirvana néhai frontembere kerül szóba, a zenész rajongói vérre menő vitákat vívnak arról, hogy vajon mi is történt azon a bizonyos áprilisi éjszakán, amikor Cobain öngyilkos lett.

hirdetés

Kurt Cobaintól 1994 áprilisában vettünk könnyes búcsút, ugyanis a depresszióval, valamint súlyos drogfüggőséggel küzdő zenész nem látott más kiutat kilátástalan helyzetéből, így önkezével véget vetett életének – legalábbis ez áll a hivatalos iratokban.

A zenész halála óta eltelt több mint két évtizedben számtalan rajongói teória és összeesküvés-elmélet látott napvilágot, melyek mindegyikében azt taglalták, hogy Cobain valójában gyilkosság áldozata lett, és bár nyomozati aktáját újra megnyitották újabb bizonyítékok reményében, ám továbbra is öngyilkosság szerepel a halál okaként.

A napokban azonban a rajongók – és így a sajtó – is felkapott egy négy évvel ezelőtt a YouTube-ra feltöltött videót, melyen egy fiatalember, Ramiro Saavedra a Nirvana 1991-es slágerét, a Come As You Are-t énekli a Yo Soy tehetségkutató műsor 2012-es adásában. A felvétel érdekessége, hogy a férfinek szinte megtévesztően hasonlít a hangja a Cobainéra, még ha külsőleg nem is mutatnak komoly egyezést.

Természetesen rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon életben van-e a grunge megteremtőjeként is emlegetett zenész, és többen is azzal álltak elő hogy Kurt csak megjátszotta a halálát. A Nirvana hivatalos Facebook-oldalát kezelő csapat azonban hamar tisztázta a helyzetet egy szarkasztikus hangvételű poszt keretein belül rámutatva, mennyire könnyen bedőlnek az emberek egy felkapott tévhitnek.

Igen, a hír igaz: Kurt életben van, csupán időre volt szüksége, hogy megtanuljon jobb kézzel gitározni, mert balkezes gitárokat találni nem egyszerű. Nagyon örülünk, hogy visszakaptuk őt, és megbocsátjuk neki mindazt a szomorúságot, amit mélyen a szívünkben őriztünk idáig.

Az ügy kapcsán nemrég megkerestük az említett Cobain-hasonmást, Ramiro Saavedrát, hogy megtudjuk, neki mi a véleménye a körülötte kialakult médiacirkuszról, de üzenetünkre egyelőre nem érkezett válasz.

via Mirror

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek