Starity

12 sztár, aki realityben kezdte a karrierjét

2016. szeptember 16. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legyen szó valóságshow-ról vagy tehetségkutatóról, sokan vannak a legnagyobb sztárok között is, akik valamilyen realityben bontogatták először a szárnyaikat. Őket tűztük most tollvégre.

hirdetés

Lucy Hale

A Pretty Little Liars Ariájának sokoldalú tehetsége már egészen fiatal korában kiütközött, így szülei benevezték Lucyt az American Juniors című tehetségkutató műsor 13 éven aluliak csoportjába. Ugyan a versenyen nem ért el kimagasló teljesítményt, a szülei számára azonban ekkorra világossá vált, hogy fényes jövő vár a lányra.

Lucy azóta számtalan kisebb-nagyobb szerepben megcsillogtatta a tehetségét, de az áttörést egyértelműen Aria Montgomery szerepe hozta meg számára, de énekesnőként is kipróbálta magát – első lemeze Road Between címmel került a boltok polcaira 2014-ben.

Jamie Chung

Felsorolni is hosszú lenne, milyen sok szerepben láthattuk karrierje során a koreai származású színésznőt, de arra talán csak kevesen emlékeznek, hogy 2004-ben még reality-sztárként tartották nyilván. Jamie ekkor ugyanis még csak egy fiatal, a nagy lehetőségre váró főiskolás lány volt, így boldogan vállalt szerepet a Real World-sorozat san diegói kiadásában.

A műsort követően Jamie olyan produkciókban tűnt fel, mint a Veronica Mars, az Ármány és szenvedély, a Nagyfiúk, a Másnaposok 2., a Fék nélkül és az Egyszer volt, hol nem volt... – többek között. A színésznő jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti, december elején pedig a mozikba kerül a főszereplésével készült Hivatali karácsony című vígjáték, melyben Jennifer Aniston és Olivia Munn oldalán láthatjuk majd.

Emma Stone

Napjaink egyik legnépszerűbb színésznője is hosszú utat járt be a világhírnévig, és a kezdetekkor énekesnői karriert dédelgetett – a színészkedés csak később került képbe. Emma ugyanis 2004-ben a VH1 In Search of the New Partridge Family című tehetségkutatójában próbált szerencsét, nem sok sikerrel.

A kezdeti kudarcok azonban megedzették a fiatal tehetséget, aki a későbbiekben különböző meghallgatásokon próbált lehetőséget szerezni magának a nagy áttörésre, munkája pedig meghozta az eredményét. Mostanáig olyan alkotásokban láthattuk, mint A meztelen dobos, A házinyuszi, az Excsajok szelleme, a Könnyű nőcske, A csodálatos Pókember vagy az Őrült, dilis, szerelem.

Katharine McPhee

Emmához hasonlóan Katharine is egy másik ágazatban próbált boldogulni annak idején, így esett meg, hogy nemcsak jelentkezett az American Idol ötödik szériájába, hanem meg is nyerte azt – az utóbbi időszakban azonban sokkal inkább színésznői teljesítményéről zengenek a lapok.

Katharine legutóbbi nagylemeze tavaly jelent meg Hysteria címmel, azóta pedig elsősorban színésznőként tevékenykedik, ugyanis a kezdetek (2014) óta főszerepet játszik a CBS drámasorozatában, a Scorpionsban, de rajongói láthatták például A házinyuszi, a Ne csókold meg a menyasszonyt! és a Kasszasiker című alkotásokban is.

Laverne Cox

Az Orange is the New Black sztárjának is hosszú út vezetett a sikerig, de végül megérte. 2008-at írtak a naptárak, amikor Laverne megunva New York-i hostess állását beadta a jelentkezését az I Want to Work For Diddy című műsorba, így tett szert némi ismertségre, ami később egy-egy kisebb szerephez vezetett a Különleges ügyosztály, valamint az Író és kamuhős című alkotásokban.

Az igazi sikert azonban minden kétséget kizáróan a Netflix börtönös sorozata hozta meg számára. A jövőben a The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again, a Freak Show és a Doubt című produkciókban láthatjuk majd viszont, valamint természetesen visszatér Sophia szerepében az OITNB jövőre debütáló ötödik évadában is.

Mike Mizanin

Mielőtt sikeres pankrátor lett volna a The Miz néven is ismert sportolóból, ő is a kis képernyőn próbált szerencsét, méghozzá Jamie Chunghoz hasonlóan a Real World-sorozatban, méghozzá annak 2001-es New York-i kiadásában. Később a küzdősport felé orientálta az érdeklődését, de kisebb-nagyobb sikerrel a filmvásznon is kipróbálta magát.

Nicole Scherzinger

Fenti kollégáihoz hasonlóan Nicole is nagyon szeretett volna kitörni a kisvárosi életforma unalmából, így jelentkezett a Popstars című tehetségkutató műsorba, ami végül odáig vezetett, hogy végérvényesen elköteleződött a zene mellett. Később az Eden's Crush és a The Pussycat Dolls élén kamatoztatta tehetségét, de szólóban is nagyon sikeres, mi több, 2007 óta visszatérő mentora az X-Factornak.

Sokoldalú tehetségét bizonyítandó, a kis és nagy képernyőn is kipróbálta magát színésznőként, így feltűnt az Életem értelmei, az Így jártam anyátokkal és a Varázslók a Waverly helyből sorozatokban, de láthattuk a Nő a köbön és a Men in Black – Sötét zsaruk 3. című filmekben is.

Julianne Hough

Talán a hazai közönség számára kevéssé ismeretes, de a Mindörökké rockkal a köztudatba robban szőke szépség a népszerű tehetségkutatóban, a Dancing with the Starsban kezdte a pályafutását, és profi táncossá képezte magát. A műsornak tavaly intett búcsút, és immár teljes egészében színésznői karrierjére koncentrál.

Első szerepét egyébként a Harry Potter és a bölcsek kövében kapta, ezt követte a Díva, majd a korábban is említett Mindörökké rock, de szerepet játszott még a Menedék, a Kitérek a hitemből és a Nagyfater elszabadul című alkotásokban is.

Jennifer Hudson

Az Oscar-díjas színésznőről ugyan mindig köztudott volt, hogy remek hangi adottságokkal bír, és biztosan sokan emlékeztek még rá az American Idolban való szerepléséről is. Ugyan Jen jelenleg kicsit szünetelteti énekesnői karrierjét, de természetesen a mai napig nem felejtette el, honnan jött, és hálával emlegeti a neki sikert hozó műsort.

Színésznőként rajongói a Dreamworksben, a Szex és New Yorkban, A dilis trióban és a Közel a karácsonyban találkozhattak vele, de három nagy sikerű lemezt is a magáénak tudhat.

Nicole Richie

Joel Madden csinos felesége kiváló stílusérzékéről ismert, így nem csoda, hogy divattervezőként futott be, de ezt megelőzően elsősorban Paris Hilton legjobb barátnőjeként volt számon tartva, hiszen 2003 és 2007 között együtt szerepeltek a The Simple Life című valóságshow-ban.

Nicole később saját márkát hozott létre, és a mai napig designerként és üzletasszonyként tevékenykedik. A reality formátum azonban a mai napig közel áll a szívéhez, hiszen egy-két rész erejéig vendégszerepelt a Leendő divatdiktátorok és a Fashion Star című szériákban, 2014 és 2015 között pedig a Candidly Nicole-ban láthattuk.

David Giuntoli

Mielőtt főszerepet kapott volna a Grimm című fantasy élén, Giuntoli a Road Rules: South Pacific című MTV-s realityben szerepelt, ami kisebb-nagyobb sorozatszerepekhez vezetett. A 2000-es évek végén figyeltek fel rá – ekkor kapta meg a nagy áttörést hozó Nick Burkhardt szerepét a Grimmben, mely sorozat hat évad után 2017-ben véget ér.

Jacinda Barrett

Az ausztrál szőkeség szintén a Real World-szériában tűnt fel, annak is a londoni kiadásában 1995-ben, innen pedig egyenes út vezetett a hírnévig. Jacinda az azóta eltelt években számtalan sorozatban (D.C., Briliáns elmék, Zero Hour, Gyilkos hajsza, Bloodline) szerepelt, de olyan sikeres filmekben is feltűnt, mint a Rémségek könyve 2, a Szégyenfolt, a Poseidon vagy a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! 

via Reality TV

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek